(prachtige fado) Mafalda Arnauth – Diaro


Mafalda Arnauth is een van de hedendaagse fado artiesten die met haar eigen liedjes een warm fado geluid weet neer te zetten. Momenteel toert deze Portugese schone door Nederland. Als je in de gelegenheid bent is echt de moeite waard haar te gaan horen en ontmoeten. Vorig jaar mocht ik haar in Breda horen zingen: kippevel!
 
Deze CD genaamd Diaro is zoals de titel al zegt een soort dagboek. Het neemt ons mee op een zoektocht naar de "eigen fado" van Mafaldo die start in 1992. Ze "verteld" in dit album als het ware hoe ze bij haar eigen geluid is aangekomen. Dat ze haar eigen plaats heeft verdient in dit toch beperkte genre wordt door veel kritici terrecht onderstreept.
Ze heeft een eigentijdse stijl in de fado ontwikkeld die recht doet aan de oorsprong van de muziekstijl. Met haar prachtige stemgeluid komt natuurlijk akelig dicht in de buurt van Amalia Rodrigez die wel de moeder van de fado wordt genoemd. Toch is als je haar muziek beluisterd te horen dat je naar Mafalda Arnauth luistert.
Dat de muziek daarnaast prachtig verpakt is in de verschijning van Mafalda ( www.mafaldarnauth.com ) is uiteraard een lust voor het oog!
Voor iedereen die geen Portugees spreekt is deze CD ook nog eens mooi verpakt in een boekje met daarin ook de Nederlandse vertaling van deze prachtige liederen. Gaat dat luisteren!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s