Candi Staton “His hands”


Het was deze week weer heel lastig kiezen uit al het moois dat er te koop is. Wat te denken van die dijk van een plaat van James Hunter of de nieuwe Flower Kings….
 
Maar de keuze voor de tip van de week is gevallen op Candi Staton.
 
Twee jaar geleden inmiddels kwam er een geweldige verzamelaar uit van Candi Staton die haar vroeg werk uitstekend samenvatte. Het omvatte de periode 1969-1973. Haar periode van Southern R&B uit haar begin periode.
Deze nieuwe van Candi ligt in het verlengde van haar werk uit de begin periode. Doorspekt met bijna niet te missen Gospel invloeden. De CD heeft een heerlijk vet geluid dat prima aansluit bij een geluid van vandaag de dag. Het maakt haar soul muziek duidelijk hoorbaar van dit decenium. Dat is iets dat het werk wat ik noemde in de inleding van James Hunter mist. Dat is meer een plaat die de dagen van welleer doet herleven.
De stem van Canid Staton heeft niets aan kracht ingeboed, terwijl ze toch zo’n 37 jaar actief is. Het is nog steeds een heerlijk warme stem die niets van haar leeftijd verraad.
Voor mij zal "His hands" wel eens een van de beste SOUL platen kunnen worden van dit jaar. Maar daar is nog te vroeg voor in het jaar.
Houd je van eerlijke zwarte muziek? Gewoon luisteren en kopen die plaat!
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s