(Geniaal & Uniek) BEIRUT – “Gulag Orkestar”


Ik waarschuw maar even vooraf: als je deze muziek eenmaal gehoord hebt kruipt het als het ware onder je huid en kan je niet meer zonder dit kleinood (of: je vindt het helemaal niets)
Bij mij is het eerste het geval…
 
Beirut is een eigenlijk een project van de 19-jarige multi-instrumentalist  Zach Condon uit Albuquerque USA die een unieke mengeling maakt van Baltische zigeunermuziek met Slavische melodieën naar een soort Midden-Oostenrock. Als je deze CD voor de eerste keer draait komt er eigenlijk iets op je af wat volstrekt uniek klinkt maar je wel direct grijpt.
De muziek uit de voornoemde stijlen ‘dwarrelt’ rond en nestelt zich langzaam maar zeker in je brein waardoor de ‘honger’ om het weer te horen toeneemt. Het zijn geen liedjes die je zomaar mee gaat zingen. Maar de klanken van trompetten zijn wel "Goddelijk" te noemen.
De klanken van blazers, violen, cello’s, ukeleles, congas, piano, orgel en zonder gitaren zijn goud eerlijk. Hier en daar doet zijn muziek denken aan Arcade Fire. Maar iedere vergelijking gaat naar mijn idee mank en doet afbreuk aan dit talent!
 
Als je de laatste tijd een briljantere CD hebt gehoord dan hoor ik dat graag!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s