(harde passie!) Stream of Passion “Live in the real world”


Stream of passion leek in eerste instantie een gelegenheidsformatie onder leiding van Arjan Lucassen die we kennen van o.a. Ayreon. Niet dat dit nu van de baan is met dit geweldige ‘live’ album maar gezien het feit dat als onder titel "featuring Ayreon" wordt gezet heeft het er alle schijn van.
Dat Arjan in staat is geweldige muzikanten om zich heen ter verzamelen mag voor de kenners geen nieuws zijn. Zijn Gothic/Symphonisch euvre toont dit zonder meer aan.
Voor Stream of passion heeft Arjan een zangeres uitgezocht met een geweldige op klassieke leest geschoede stem: Marcela Bovia. Bovendien heeft Marcela een zusje die ook mee zingt: Diana. Naast zingen hanteert Marcela ook de viool op verdienstelijke wijze.
Dit passievolle album is opgenomen aan het eind van de toer die de groep maakte ter promotie van hun album. Je hoort dan ook dat de band geweldig op elkaar is ingespeeld en dat de studio opnamen recht overeind blijven staan in de live-uitvoering. Pure klasse!
De songs die langs komen zijn uiteraard van het eerste en enige album van de groep: "Embrace the storm". Aangevuld met songs uit de Ayreon tijd van Arjan Lucassen. Voor de kenners van de sound is er genoeg te genieten!
Af en toe vrij hard en stevig maar soms ook in de lage versnelling met geweldige ballads. Zonder "grunten" zoals bij After Forever (die trouwens ook een schitterend album met "rest"-materiaal uit hebben "Mea Culpa") en zeker in het verlengde van Nightwish. Maar dan met de bron op eigen bodem!
 
De keuze was lastig: Nightwish heeft ook een prachtig ‘live’ album uit "End of en era" ten afscheid van hun zangeres Tarja Turunen.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s