Maximilian Hecker “I’ll be a virgin, I’ll be a mountain”


Het vierde volledige album van Maximilian Hecker (www.maximilian-hecker.com) is in dezelfde stijl als zijn voorgangers. Dat zal heel veel mensen helemaal niets zeggen…..En dat is jammer.
 
Maximilian maakt al jaren heerlijke zoetgevooisde muziek. Met een stem die een lichte fluistering in zich heeft weet deze multi instrumentalist (gitaar, piano, fender rhodes, klokkenspel en percussie) met hier en daar ondersteuning van een orkest een pallet aan songs neer te zetten die je op alle momenten van de dag tot je kan nemen.
Het tempo van de songs ligt altijd aan de lage kant. Uiteraard zijn tempo versnellingen hier en daar wel toegepast, maar over de hele linie is de muziek als rustig te bestempelen. Maar nergens gaat dat vervelen of eentonig aan voelen. De instrumentatie en zang zijn zo afwisselend te noemen dat het blijft boeien. Maximilian schrijft zijn songs zelf en dat doet hij vakkundig!
 
Een ding valt met op aan deze nieuwe CD: op alle andere albums heeft hij altijd een ‘heftig moment’. Dat is bij dit nieuwste album afwezig, ik ben daar blij mee. Het maakt het evenwichtiger. (En dat ‘heftig moment’ is nergens voor nodig)
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s