(Jazz Live) Madeleine Peyroux “live in Utrecht 2-12-06”


Op 2 december j.l. speelde Madeleine Peyroux voor een uitverkocht Vredenburg. De voormalig straatzangeres (Parijs en New York) is inmiddels uitgegroeid tot een ster die wereldwijd aanzien heeft opgebouwd met als belangrijkste handelsmerk haar stem. Een stem die herinneringen oproept aan Billy Holiday. Deze herinnnering wordt nog versterkt door de muziekstijl die Madeleine neerzet. Met een grote dosis Jazz (met hoofdletter!) doorspekt met een vleugje pop weet ze met haar combo een steeds ‘naar meer’ smakende (en smakelijke) mix neer te zetten.

In het Vredenburg (Utrecht) trad ze op met een combo bestaande uit een pianist/organist, basist (acoustisch), gitarist, drummer (die zie prima wist in te houden) en begeleide ze zichzelf regelmatig op acoustische gitaar. Een begeleding die prima op elkaar ingespeeld is. Madeleine keert zich in de instrumentale gedeeltes naar haar beleiders en dus het publiek te rug toe om de aandacht duidelijk met haar goedkeuring naar de instrumentale kant te verplaatsen. Ze spelen voornamelijk het werk van haar laaste twee albums, met de nadruk op de sfeer van het laatste meer Jazzy geluid en minder pop.

Gekleed in zwarte fluwelen broek, rood jasje op blote voeten in slippers was ze met haar lange sluike haar een verschijning die zo uit haar huiskamer het podium had betreden. Niet flitsend maar vooral sterk in haar performance in een zaal die om iedere noot aan haar lippen hing en het combo af en toe te veel applaus verschafte als maar een vleugje van een solo gaven (dat stoort soms…..).

Maar voor iedereen die erbij was is dit optreden een onvergetelijke ervaring die Madeleine in je geheugen heeft gegrift!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.