Ozark Henry “Soft Machine” – live in Paard van Troje Den Haag 9-12-06


Dit jaar bracht Piet Goddear alias Ozark Henry een prachtig toegankelijk album onder de titel "Soft Machine". Misschien door velen onderbelicht maar niet te versmaden voor de echte muziekliefhebber!
Ozark Henry maakt al jaren zeer herkenbare muziek. Met zijn hoge fragiele stem en zijn zeer eigen sound opgebouwd uit een flinke dosis synthesizer, piano, gitaar, bas en aanstekelijke drumritmes weet hij al jaren te boeien. "Soft Machine" is misschien iets meer toegankelijker dan zijn voorgangers (al is dat naar mijn mening iets dat geldt voor alle albums na zijn debuut). Voor de echte liefhebbers is er een speciale fraaie limited edition in prachtig art-work met een bonus schijfje (mijn versie dus).
Dat zijn muziek filmisch is wordt onderschreven door de onlangs verschenen soundtrack van "Kruistocht in spijkerbroek" waar Ozark Henry alle muziek voor schreef. Ook als album een aanrader!
 
Op 9 december j.l. speelde Ozark Henry met band in het Paard van Troje te Den Haag. Hij zette daar een muzikaal prima optreden neer! Zijn ‘show’ is behoorlijk statisch. Bewegen is niet iets dat in de aard van deze fragiele artiest zit met zijn eigenzinnige kapsel van lang haar aan de rechterzijde van zijn gezicht en kort links. (ik ben benieuwd wie zijn kapper is ;-))
Met een strakke begeleiding wist hij het publiek (oorverdovend = ‘had best wat zachter gemogen, geluidstechnicus) ruim anderhalf uur te boeien met een bloemlezing uit zijn albums. Uiteraaard lag de nadruk op de laatste werkjes.
De drumpartijen waren snoeihard en scherp (ondersteund door de basgitaar), vol energie. De piano en keyboard klanken wisten een prachtig pallet te weven terwijl dit werd ingekleurd met zang en gitaar. De lichtshow was smaakvol ingeregeld.
Kortom: prima optreden! (maar mag het volgende keer een paar DB’s zachter?)
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s