(Mexico classics) Rosario Sansores “Canciones de la alondra”


Wat zo’n vakantie in Mexico je al niet laat meebrengen!
Prachtige cultuur ervaringen, aangrijpende ‘levenservaring’ als het gaat om Mexico en Guatamala heden te dagen, een uitgeruste geest, een heerlijk ‘onbewoond’-eiland strand ervaring en een happy family. Maar ook wat mooi muziek natuurlijk.
 
Meegenomen in een restaurant in Merida. Waar je niet alleen heerlijk kan eten maar ook een podium is waar je je oren kan verwennen met de talenten van het conservatorium. Ook die ene avond dat we daar waren genoten van prachtige muziek, waarover later meer…
 
Er stond ook een kast met CD’s die je kon kopen (voor heel weinig) met daarin de voorbeelden van de artiesten die daar optreden. Zo ook dit juweel.
Rosario Sansores is een dichteres die in 1932 op 83 jarige leeftijd overleed. Ze zingt dus niet zelf op deze CD. Maar haar liederen/gedichten worden vertolkt door een keur aan Yucatan’se muzikanten. Ze doen dat heel ingetogen en waarschijnlijk zoals Sansores ze bedoeld heeft.
Over het algemeen zang begeleid op acoustische gitaar. Uiteraard alle liedjes in het Spaans. Bij Amazon vind je dit soort CD’s niet…..maar je moet verder zoeken. Of hier klikken: http://www.pentagrama.com.mx/pentagrama/index.php?page=shop.product_details&flypage=catalogo.flypage&product_id=437&category_id=2&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.