Nouvelle Vague LIVE @Effenaar Eindhoven 18-10-2007


Op een heel drukke woensdagavond op 18 oktober j.l. speelde naast een belangrijke voetbalwedstrijd in het PSV-stadion in de stad nog wat anders moois af!
Nouvelle Vague speelde die avond in de Effenaar, net binnengereden in een bestelbusje (zoals de dames later vertellen) zetten ze een muzikaal en ook op gebied van theater een mooie show neer.
Een band bestaande uit keyboard (en Mac voor de geluidjes), drum, acoustische bas en acoustische gitaar begeleiden de twee dames die de zang en het theater voor hun rekening zullen nemen. De dames gestoken in leuke spannende jurkjes in het zwart/wit met rode accenten.
Ze openen de avond met ‘Killing moon’ van Echo & the Bunnymen, prachtig gestoken in het welbekende Bossanova jasje waar Nouvelle Vague het pattent op heeft als het gaat om bewerkingen van liedjes uit de punk en new wave tijd.
Mijn lievelingsnummer van de avond is het XTC nummer ‘Making plans for nigel’. Echt kippenvel levert deze uitvoering op.
Allemaal lieflijk is het niet, zoals op de CD’s, bij de nummers "Red light" en vooral "To drunk to fuck" gaat de band en de dames (ja het zijn er twee!) stevig te keer. De dames hebben overigens wel zin in een stevige fuck na een hele dag in een busje rijden van Frankrijk naar Nederland. Het publiek geeft ze de "gevraagde mondelinge fuck!". Zij en wij genieten.
Maar het mooiste zijn ze toch in de mooie Bossanova bewerkingen. ‘A forest’ van The Cure en meer van dat soort werk uit de mooie jaren van de punk en new wave. Herinneringen ophalen en ondertussen genieten van de voordracht van de twee Franse meiden. De een met een scherpe en toch soms zachte stem en de ander als een "Frans zuchtmeisje".
De laatste toegift wordt er gestart met een prachtige solo op de acoustische bas, die wervelend blijkt uit te monden in een nummer waar eerst de acoustische gitaar, de zang van het ‘zucht meisje’ en daarna de drum wordt toegevoegd.
Daarna verschijnt de band voltallig op het podium om het applaus in ontvangst te nemen en gaan de zaallichten aan.
 
Luister ook naar hun laatste CD: "Bande a part"
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.