(Barcelona!) Muchachito Bombo Infierno “Visto Lo Visto” & more from Spain!


Barcelona is een smeltkroes van vele culturen. Deze groep (Muchachito Bombo Infierno) rond de gitarist en zanger Muchachito lijkt daar wel een afspiegeling van.
Dat kun je dan ook direct terug horen in de mix van stijlen. Rock, Flamengo, Soul, Rhumba, Swing, Zigeuner muziek en noem maar op. Het smaakt als een heerlijke coctail die je naar mijn idee alleen maar terug kan vinden in een wereldstad. De Spaanse invloeden zijn goed ‘voelbaar’ en hoorbaar in het temperament. De zang van Muchachito klinkt een beetje als die van een straatvechter. Rauw maar toch vol gevoel. De begeleiding is vol van blazers. Maar ook piano begeleiding ontbreekt niet. Voor mij is dit album een eerste kennismaking met deze groep. Ze hebben nog een plaatje gemaakt maar de hoofdrolspeler heeft nog meer gedaan in het verleden dat start in 1997. Nog veel te ontdekken zou ik zeggen.
Voor liefhebbers van iets aparts: luisteren en genieten. Hopelijk wordt dit ook buiten Spanje opgepakt, want zo’n album verdient het gewoon!
 
 
Naast dit prachtige groeibriljantje ben ik nog op meer moois uit Spanje gestuit.
In dezelfde categorie als Muchachito Bombo Infierno kun je Calima scharen met hun prachtig album "Azul", wat meer gepolijst, dus zonder scherpe randjes. Zang die wat meer in de mainstream valt. Voor liefhebbers van Ojos de Brujo en zei die dat eigenlijk wat te wild vinden.
 
Voor liefhebbers van singer-songwriters is er een prachtig album van Ismael Serrano beschikbaar. Die met zijn nieuwste (9de) album "Suenos de un Hombre Despierto" wederom een prachtig bewijs van kunnen heeft afgeleverd.
Serrano is in het bezit van een warme weldadige stem en beschikt over veel talent in schrijven prachtige luisterliedjes. Reeds in 2002 heb ik een album van hem meegenomen uit Spanje dat pas in 2004 internationaal beschikbaar kwam "La Tracion de Wendy". Gewoon heerlijke muziek.
 
Ik heb me ook laten verleiden tot de aanschaf van een super-deluxe-editie van het wonderschone album van Rosana "Lunas Rotas". Nu in Rhino uitgave met 3-CD’s en 1-DVD. Werkelijk prachtig uitgegeven. De kwaliteit van dit debuut album van Rosana staat nog steeds als een huis. Hier in een geremasterede uitgave. Daarnaast een CD vol met de demo’s die hebben geleid tot dit prachtige album (met meer tracks dat uiteindelijk op het album zijn terrecht gekomen). Een CD met opnamen van een concert uit de tijd van Lunas Rotas maakt het CD-setje compleet. Een DVD met het concert kan natuurlijk niet ontbreken.
Quique Gonzalez wist mij ook te boeien met zijn "Avería y Redencíon". Een singer-songwriter die wat minder gepolijst klinkt dan Ismael Serrano. Een spannend album dat groeit bij iedere luisterbeurt.
 
Voor de nodige pop-band input hebben we Fito & Fitopaldis met zijn album "Por la Boca Vive el Pez" meegenomen. Een lekker rock/pop plaatje dat bij de eerste keer luisteren gewoonweg tegenviel. Maar bij een herhaalde draaibeurt kwam er meer leven in de liedjes.
Uiteindelijk gewoon een lekker plaatje dat het advies van Groove records in Sitges zeker recht heeft gedaan. Hulde aan het advies dus!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s