(Volwassen?) Vanessa Paradis “Divine Idylle”


Vanessa Paradis bestormde de hitparades al toen ze slechts 14 jaar was met de hitsingle "Joe le taxi". In jaren die volgde maakte ze albums met Serge Gainsbourg (Variations sur le meme t’aime), wat tot haar beste album gerekend mag worden (als het om het Franse erfgoed gaat) en met Lenne Kravitz (Vanessa Paradis), dat in het pop idioom een album met veel aandacht mag heten!
Met dit eerste album in zes jaar (!) onder de titel "Devine Idylle" doet Vanessa een verdienstelijke poging om haar uit 1990 stammende hoogtepunt te overtreffen. Of ze hierin is geslaagd moet de tijd gaan leren. Zoals een goede wijn moet eerst de tijd verstrijken om tot het beste oordeel te komen.
Bij de eerste paar draaibeurten kan ik cocluderen dat dit nieuwe album verrassend goed in elkaar zit: het groeit met iedere draaibeurt. Vanessa is inmiddels een volwassen vrouw geworden. Haar stemgeluid is lager geworden en staat regelmatig te dienste aan de song en dat is goed. Soms heeft ze dat tipische Franse ‘zuchtmeisjes’ geluid: heerlijk gewoonweg!
De afwisseling van het album is goed verdeeld. Het eerste lied is niet representatief aan de rest van het album (hoewel de titel-track is). Na dat eerste nummer groeit het album juist in aanzien!
 
Voor de snelle beslissers is er een zeer fraai uitgevoerde limited edition in een casette op een grote van iets onder die van een DVD met daarin een prachtig boekje met foto’s van de opname sessies en een tweede boekje met daarin de CD, postkaarten en uitleg over de CD/teksten. Een echt hebbedingtje. Maar wat belangrijker is: de CD bevat niet te versmaden bonustracks waaronder het nummer "Emmenez Moi" van Charles Aznavour. Een geweldige vertolking die Charles Aznavour in de schaduw laat staan van zijn eigen creactie.
 
 

 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s