(Bijna vergeten! Klassieker in de dop) Joe Henry “Civilians”


"Civilians" is het nieuwste album van Joe Henry dat je achteloos in je CD-speler schuift en het gevoel direct ontstaat dat je naar een klassieker luistert. Een album dat je geregeld uit de platenkast laat komen om een klein uur heerlijk te genieten. Een warme deken en donkere en koude dagen. Top zou je toch zeggen? Jazeker! Maar ik vergeet hem bijna in het zonnetje te zetten en dat zou jammer zijn voor zo’n geweldige plaat die een beetje aandacht zeker kan gebruiken.
Op het album werken overigens niet de minsten mee: Van Dyke Parks en Bill Firsell. Heeft het album dat nodig? De songs zijn van een zo hoog niveau en het meesterschap van Joe Henry zo groot dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Joe Henry die voor mij zijn beste album maakte met "Shuffletown" in 1990 heeft zich met deze plaat overtroffen! Nu maanden na het uitkomen (dat was al in september) kan ik dat gerust zeggen.
Joe Henry heeft natuurlijk zijn sporen dik en dwars verdient met het produceren van albums van anderen. Maar als solo artiest kan hij door de jaren heen ook niet echt stuk. Dit is inmiddels zijn negende proeve van kunnen.
Luister naar nummers als Civil War, You Can’t Fail Me Now, Our Song en God Only Knows. Het album kan dan helemaal niet meer stuk. Voor degene die Joe Henry nog helemaal niet kennen: hij roept de sfeer op van vroege Tom Waits platen. Denk daarbij aan "Closing Time". Een plaat om na de eerste keer draaien te koesteren!
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op (Bijna vergeten! Klassieker in de dop) Joe Henry “Civilians”

  1. Wil zegt:

    Geen woord teveel of verkeerd gezegd!Je verteld alleen niets over de teksten, poetisch, mysterieus, cynisch, soms een beetje a la Randy Newman.Ik kreeg de CD als tip van m\’n platenboer in december en de mededeling dat hij in februari naar Nederland kwam, blind de CD gekocht en 4 kaartjes voor Tivoli. Sindsdien ligt Civilians naast de CD-speler en blijf ik \’m draaien. Het album wordt steeds mooier en mooier. Ik ben heel naar benieuwd het concert en naar z\’n band.Joe Henry (naast Arcade Fire) mijn ontdekking van 2007, beter laat dan nooit.Heb jij ook de neiging om al je vrienden aan Civilians te krijgen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.