(Live in Eindhoven + album) Ana Moura “Para Além Da Soudade” (voorbij het verlangen)


Ana Moura is de komende weken op tournee in Nederland en België. (check de agenda op www.anamoura.com ). Fado met een hoofdletter "F"! Het doet het goed in Nederland, gelet op het aantal artiesten dat ons land aandoet. Waarom ons land deze muziekstijl zo omarmd heeft is me niet duidelijk? Of zou het komen door ons Friese talent Nynke Laverman (die overigens ook een perfecte LIVE DVD en CD van haar show "De Maisfrou" heeft afgeleverd! Verplichte kost voor liefhebbers van dit genre.)? Ik weet het niet.
Maar afgelopen zaterdag 19 januari 2008 speelde Ana Moura in the Muziekcentrum Frits Philips voor een nagenoeg uitverkochte zaal een prachtig concert. In één adem, want een pauze kon er niet af, werkte zij zich in ruim anderhalf uur door een prachtige set fadoliedjes. Veel kwam van haar nieuwste album "Para Além Da Saudade (wat "het verlange voorbij" betekend) maar ze putte ook uit haar vorige twee albums en het rijke fado archief.
Als afsluiting speelde ze een nummer van The Rolling Stones dat ze ook heeft opgenomen voor een tribute CD van deze en door deze voornoemde band. "Brown Sugar" kregen we niet te horen, dat heeft ze wel opgenomen maar we moeten wachten hoe dit in een fadojasje is gestoken.
Haar tweede toegift weet wat minder te overtuigen door de samenzang, waarbij ze Portugees, simpatiek maar ik houd er niet van, mengt met haar zeer beperkte Nederlandse woordenschat en waarbij het publiek andermaal wordt gevraagd mee te klappen (is ook al niet mijn ding). Ze sluit daarmee een geweldig concert af. Ana Moura mag gezien worden als een van de parels van de hedendaagse ruime sortering fadozangeressen.
Haar jongste album dat in december in Nederland werd uitgebracht mag wat mij betreft gezien worden als haar beste album tot nu toe. Ze weet zich daarop wat losser te maken van het aloude strakken fadisten maatpak en er veel eigenheid in te stoppen. Een album om vaak te draaien en koesteren.
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op (Live in Eindhoven + album) Ana Moura “Para Além Da Soudade” (voorbij het verlangen)

 1. Chenque zegt:

   
  Die cd heb ik nog besproken voor 8weekly, Joost! Zie hier de link:
   
  http://www.8weekly.nl/index.php?art=5433
   
  Chau,
  Chenque

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s