(JAZZ-soul) José James “The Dreamer”


José James is niet bepaald een nieuwkomer. Hij speelde in het verleden al met UB40, Bonnie Raitt, Tracy Chapman, Ruben Blades and Ipso Facto. Naast het feit dat hij gezegend is met een prachtige stem is hij ook nog eens multi-instrumentalist.
Met The Dreamer zet José een album neer dat zich direct meer in de jazz-hoek zal thuisvoelen dan in de soul gelederen. Toch zit er vreselijk veel soul in zijn stem en in zijn muziek. Je moet dan denken aan de rustige nummers van Marvin Gaye en Rahsaan Patterson. Maar de jazz overheerst, vooral als je de CD net opzet en hij van start gaat met het titelnummer waar je wordt omarmd met een heerlijk trompet geluid dat je doet denken aan Miles Davis. De trompet wordt overigens gespeeld door Omar Abdulkarim.
De rest van de CD ademt een rustige sfeer uit. De prachtige vocale kwaliteiten van José worden ondersteund met pianoklanken, acoustische bas, jazzy-drums en een kleine bijdrage van keyboards.
De composities zijn bijna allen van de hand van José James en zijn van zeer hoog niveau.
Een van mijn favoriete "platelaars" vergeleek hem bij het aanprijzen als "iets voor mij" met Amos Lee, Raoul Midon en dat soort artiesten. Een beetje gelijk heeft hij, maar het is toch allemaal veel meer in de hoek van de jazz waar we dit moeten neerdalen. Maar zonder twijfel had hij gelijk dat het wel iets voor mij zou zijn. Wat een prachtige plaat!
GENIETEN! Met volle teugen.
 
 
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.