(zij wordt GROOT!) Adele – 19


Het gebeurd niet vaak dat je naar een CD zit te luisteren waarvan je weet dat hij goed is en je ineens de adem wordt benomen. Dát gebeurde bij het horen van het zesde nummer van deze geweldige nieuwkomer. Het nummer heet (als ik later op het doosje kijk) ook nog toepasselijk "Melt My Heart To Stone", klinkt tegenstrijdig maar je hart laten smelten tot steen, maar als iets je de adem beneemt past het ineens wel.
Adele is nog maar 19 jaar (vandaar de titel) en is gezegend met een prachtig soulstem met een scherp randje (denk aan Amy Winehouse). De single "Chasing Pavements" was aanleiding genoeg om het album snel te bestellen in de UK. In Nederland komt het album uit op 18 februari. Maar ik kan je voorspellen: dit wordt een hele GROTE!
Haar liedjes hebben naast een invloed op soul gebied ook wat vrolijks over zich uit het genre waar Kate Nash en Lily Allen de mosterd halen. Overigens zijn dat ook zeer jonge talenten van het afgelopen jaar.
Maar Adele stopt naast soul en pop een flink scheut blues in haar muziek. Het klinkt allemaal zo volwassen kwa geluid dat je geen idee hebt dat hier een 19-jarige aan het werk is. Pas als je wat dieper gaat graven in de prachtige composities van deze jonge dame dan merk je dat in de teksten van de liedjes een jonge meid schrijft over haar leven als eind tiener-begin-twen. Maar wat kan ze mooie melodiën schrijven! Wellicht groet ze net als Norah Jones (waar ze ook wel invloeden van heeft) uit tot een superster (al heeft ze geen beroemde vader). Talent laat zich niet verlochenen. En als je geboren wordt met zo’n stem en je wilt er ook wat mee in de muziek: dan ben je gezegend met een prachtig instrument.
Dit is echt GENIETEN met hoofdletters!
 
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.