(Wat een stem!) Kris Delmhorst – “Shotgun Singer”


Kris Delmhorst maakt al jaren met de regelmaat van de klok prachtige singer-songwriter platen in het Americana idioom. De Americana invloeden zijn beperkt waardoor haar albums voor een veel breder publiek toegankelijk zouden moeten zijn dan de belangstelling die ze tot op heden heeft gehad.
Haar stemgeluid is warm en zacht. Een heerlijk warm geluid mag je gerust stellen. Of het nu komt omdat Kris zwanger is of niet, het nieuwe album klinkt of je thuiskomt. Ze heeft het de afgelopen twee jaar ook thuis opgenomen met ondersteuning van diverse mensen. Uiteraard ook door haar man Jeffrey Foucault op een aantal songs.
Op 20 maart j.l. gaf ze een concert in Music-Club Oss waar ze deze nieuwe CD eigenlijk ten doop hield. Hij was daar voor het eerst te koop (nu ook in de rest van Nederland trouwens). Samen met Eileen Jewell zette ze in een uurtje een prachtige deels acoustische set neer. De aanvang van het concert werd geplaagd door storende bromgeluiden uit de PA. Na wat technische acties werd besloten om de PA maar helemaal uit te schakelen en werden de stoelen naar het podium geschoven en heeft het publiek ademloos geluisterd naar de eerste uitvoeringen van haar nieuwe album in een onversterkte acoustische set. Ik kan je verzekeren dat het betoverend mooi was!
Ze werd op gitaar begeleid door Winterpills voorman Dennis Crommentt (die zelf ook een set voor haar had neergezet).
De bezieling van dat optreden klinkt natuurlijk door in het album dat nu regelmatig mijn CD-speler vult. Met als een van de hoogtepunten de daar ook gespeelde song "Birds of Belfast".
Na Kris speelde Eileen Jewell een set. Zij was net zo onder de indruk van de acoustische setting van Kris dat ook zei geheel zonder versterking wilde spelen met haar band. (de reparaties werden zelfs afgebroken!). Een goede keus bleek later! Maar voor ons was Kris de ster van de avond en na wat later bleek een fantastisch nieuw album!
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s