(Keltisch-Spaans) Rosa Cedron – “Entre Dous Mares”


De verkrijgbaarheid in Nederland van muziek uit landen als Spanje is niet al te groot. Vele locale artiesten en bands komen nooit buiten Spanje of het Spaanstalige gebied. Leuk om als je er toch bent te snuffelen in de locale muziek. Wonderschone muziek is vaak mijn deel bij een paar uurtjes rondneuzen. Afgelopen week weer wat heerlijks meegenomen uit het land van de zon (die zich niet zoveel liet zien trouwens).
 
Rosa Cedron is niet helemaal een nieuwe naam aan het firmament. Rosa speelt en zingt al jaren in de Spaans-Keltische groep "Luar Na Lubre". In Spanje is een streek die helemaal Keltisch is, dat is het gebied waar "Luar Na Lubre" vandaan komt. Zij zijn gespecialiseerd in het weer tot leven brengen van hele oude muziek. Rosa werd ooit ontdekt voor de popmuziek door niemand minder dan Mike Oldfield die haar vroeg op tournee te gaan met hem voor de probmotie van Tubular Bells III. Hij voegde daar een van de mooiste Spaanse stemmen van deze tijd toe aan zijn uitvoeringen van Tubular Bells.
Met "Entre Dous Mares" brengt Rosa Cedron voor het eerst een solo album uit. De plaat is gevuld met traditionele songs maar ook eigen composities van Rosa passeren de revue. De begeleiding bestaat velaal uit piano, synthesizer, viool, cello maar ook gitaar. Uitaard zingt Rosa in het Spaans. De sfeer is aardig afwisselend keltisch, new-age, easy-listening, synthesizer en soms wel licht klassiek. Denk nou niet dat allemaal te glad is. Nee, met "Entre Dous Mares" wordt een zeer stemmig album neergezet dat het verdient om niet tussen de wal en schip te vallen. Ze zou makkelijk kunnen weggedrukt kunnen worden in de synthesizer of new age hoek. De potentie schuilt hem in de open sound die we ook wel kennen van Enya en Loreena McKennett. Iedereen de voornoemde names een warm hart toe dragen zullen door dit album gegrepen worden.
 
Haar eigen website: http://www.rosacedron.com/
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s