(Nog steeds sterk!) John Hiatt “Same old man”


John Hiatt is in het begin van zijn carriere regelmatig door een platenmaatschappij op straat gezet. Echt verandering bracht zijn samenwerking met Ry Cooder die tekende voor zijn album "Bring the family", dat hij bijna in een take wist vast te leggen. Het van dat album getrokken "Have a little faith in me" werd vooral in Nederland een grote hit.
Met "Same old man" gaat John Hiatt weer een nieuwe fase in. Dit album is het eerste dat hij helemaal heeft opgenomen in zijn eigen studio die hij onlangs bouwde in een oude garage heel dicht bij zijn huis. Hij is zich de koning te rijk dat hij daar nu ongestoord aan zijn liedjes kan werken! Het is dan ook het eerste van zijn achtien studioalbums waar hij zelf voor de productie tekend.
Zijn liedjes zijn nog steeds vol folk, rock en soul invloeden. Zijn stem is door de jaren heen alleen maar herkenbaarder geworden. Dat John een vakman is konden we het afgelopen najaar op 4 november nog eens ervaren toen hij alleen het podium betrad van Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Zichzelf begeleidend op gitaar en als drum zijn linker voet, bleven zijn liedjes perfect overeind.
Met "Same old man" zet John een van zijn sterkere albums neer. De vergelijking met "Bring the family" dringt zich op maar de tijd zal moeten leren of dat dit album net zulke tijdloze liedjes bevat als die bejubelde plaat.
Er tekenen zich na een aantal draaibeurten wel een paar prachtige songs af. "What love can do" is een prachtig ballad waar zijn dochter als achtergrondzangeres haar steentje bijdraagd. Met "Our time" doet hij een gooi naar een onvergetelijke melodie.
De uitgebreide editie van het album herbergt ook een DVD met een zestal live opgenomen nummers varierend van opnames uit 1989 t/m 2003. Heel genietbaar en lekker om te kijken en luisteren. Een aanrader dus om de  "luxe" editie te kopen.
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.