(verslavend lekker) Nicole Atkins “Neptune city”


Nicole Atkins brengt een pop-rock die stevig is geworteld in het verleden van de jaren zestig. Als singer-songwriter heeft ze heel goed geluisterd naar Roy Orbison maar de sound doet ook herinneringen oproepen aan Helen Shapiro. De sound is net als bij deze artiesten rijke orkestraal geluid.
Ik zie de lijn wel met artiesten als Duffy. Als je de sound van de single "Rockferry" denkbeeldig doortrekt kom je waarschijnlijk uit bij Nicole Atkins.
Maar een link met het heden is er zeker. In "The way it is" voelt ook de invloed van Angelo Badalamenti met zijn filmische maar typische baslijnen. Die invloeden zouden trouwens ook aan de Shadows kunnen worden toegeschreven. Vergelijkingen met de frissen sound van Regina Spektor en Tori Amos zijn ook te maken. Met andere woorden: deze frisse zangeres maakt veel in je los en doet je duizelen in de tombola van muziek uit het verleden. Verder is deze eigenzinnige tante toch ook vooral zichzelf! We gaan dit jaar denk ik nog veel van deze pittige tante horen, of ik moet me heel sterk vergissen.
Hoe dan ook "The way it is" is een van de prijsnummers van de CD. Maar eigenlijk zijn alle composities sterk. We gaan al direct heel pakkend van start met "Maybe tonight". "Neptune city" refereert aan haar geboorteplaats in New Jersey.
"Together we’re both alone" is natuurlijk een prachtige titel. Ja, deze dame heeft een lekkere pen in het schrijven van pakkende liedjes. Alle tien zijn van haar hand, bij een song kreeg ze hulp van anderen.
Als je eenmaal gevangen bent door de liedjes van "Neptune city" dan is het net een draaimolen, je wilt maar rondjes blijven maken in de CD-speler. Het is heel verslavend!
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.