(Cooder kwaliteit) Ry Cooder “I, Flathead”


Ry Cooder staat altijd garant voor kwaliteit. Daar kun je gewoon op rekenen als je een nieuwe CD van deze man in de winkel ziet liggen. Naast dat hij zelf steeds kwaliteit op kwaliteit weet te stapelen is hij ook nog eens in de weer in de wereldmuziek om onbekende muziek naar ons toe te brengen. Natuurlijk is het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld daarvan Buena Vista Social Club.
Met "I, Flathead" maakt hij de trilogie compleet die starte met "Chávez Ravine" en een vervolg kreeg met "My name is Buddy".
Opnieuw is het een verhaal rond een fictieve persoonlijkheid. Deze keer gaat dat verhaal ook in boekvorm mee ("for those who can read" staat er op de sticker!). Prachtig uitgevoerd met het 95 pagina’s tellende false memoire is de deluxe uitvoering de moeite waard.
De songs zijn allen van een hoog niveau zoals we van Ry kunnen verwachten. De gesproken delen vind ik zelf niet het beste werk maar hoort bij het verhaal. Gelukkig komt dat niet te veel voor op dit overigens prachtige en goedbeluisterbare verhaal  van "The songs of Kash Buk and the Klowns". Ook na een luisterbeurtje of acht heb ik nog geen favoriete song gevonden. Het luistert gewoon heerlijk van de eerste noot tot de laatste. Als je de gesproken teksten tenminste dan voor lief neemt.
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s