(‘down under’ topper) Xavier Rudd – Dark shades of blue


De uit Australië afkomstige mulit-instrumentalist vestigd al een aantal jaren de aandacht op zich. Met zijn aan een wat ruwere/hesere "Paul Simon"-stem klinkt hij heel toegankelijk en aangenaam. Het instrumenten arsenaal waar hij zich in zijn eentje van bedient is indrukwekkend. Diverse soorten gitaar, lap-steel gitaar, sitar, drums & percussie maar ook didgeridoos, bas en banjo. De stijlen waar Xavier Rudd zich in begeeft liggen rond blues, folk, alternatieve rock, traditionele muziek en singer-songwriter cultuur.
Dit nieuwste album "Dark shades of blue" opent behoorlijk stevig met distortion gitaar geluid. Zeker niet onaangenaam, juist heel verhelderend en een uitbreiding op zijn muzikale werkjes tot nu toe. Dit wat stevigere geluid houdt de eerste songs aan totdat het album in ‘Guku’ zijn eerste rustpuntje vind met het kenmerkende geluid van de didgeridoo. In het vervolg op het album komt dat stevige geluid nog regelmatig terug maar is verder meer doorspekt met het vertouwde geluid van zijn albums "Food in the belly" waarmee hij hoge ogen gooide en zijn debuut "Solace" dat bijna helemaal ‘live’ werd opgenomen.
Xavier Rudd wordt makkelijk in een hokje gestopt met Jack Johnson. Of moet ik nu zeggen werd? Want met dit nieuwe album ontworsteld hij zich duidelijk aan het zoete spectrum waarin Jack Johnson zich beweegt en verruimt zijn muzikale blikveld. "Dark shades of blue" is voor Xavier Rudd een flinke stap voorwaarts en zou hem wel eens bij een veel breder en nieuw publiek in de kijker laten spelen.
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s