(zachte harde) Anathema – Hindsight


Anathema grossiert normaal gesproken in metal en gothic klanken. Met dit nieuwe album hebben ze een greep gedaan uit de songs die op hun albums te vinden zijn en deze opnieuw opgenomen in een semi-akoestische setting. Waarom de term semi-akoustisch wordt bij beluistering al snel duidelijk: het is niet alles akoestische instrumenten dat de klok slaat maar de de metal gitaren zijn wel ingeruild voor de akoestische gitaar onsteund door heuse strijkers.
Het levert een wonderwelle mooie en voor veel luisteraars een lichter verteerbaar album op. Voor iedereen die de groep een warm hart toe draagt is het tevens een mooie aanvulling op hun repertoire en geeft het een volledig andere kijk op de songs die ze soms al jaren kennen. Anathema heeft het thema akoestische opnames een eigen invulling gegeven zoals het een metal gothic band betaamd. De kaarsen kunnen gerust aangestoken worden, glas wijn erbij en maar genieten!
Sommige songs raken je zoals het mede door Anna Livingstone gezonden ‘A Natural Disaster’ is wonderschoon. Maar je zou bijna iedere song van dit album apart kunnen nemen en beoordelen. De slotsom van alles is dat we hier te maken hebben met een dijk van een album!
Misschien moeten we het wel uitroepen tot een echte vijf sterrenplaat. Oftewel een toppunt in zijn genre en een mijlpaal. Maar daarvoor vind ik het nog te vroeg. Zo’n uitspraak kun je eigenlijk pas doen als de plaat een tijdje uit is en het in je systeem is opgenomen en niet gaat vervelen. Vooralsnog draait dit album vele rondjes in mijn CD-speler(s).
Geniet ze!
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.