(Groovy, Rock, Pop, Soul) Was (Not Was) – Boo!


Was (Not Was) bestaat als sinds 1981 uit de niet-broers David en Don Was. David is geboren als David Weiss en Don kreeg van zijn ouders de naam Don Fagenson. Toen deze twee hun groep Was (Not Was) fomeerde in Detroit hebben ze deze pseudoniemen aangenomen. Zo zijn de heren daarna ook bekend geworden in de muziek wereld. Don Was heeft al jaren een naam opgebouwd al producer van vele uiteenlopende acts. Hier een paar namen waar hij zijn productie werkzaamheden verrichte: Leonard Cohen, Iggy Pop, Mel Tormé, Frank Sinatra jr., Sir Harry Bowens, Sweet Pea Atkinson, Bonnie Raitt, Bob Dylan, Paul Abdull, Rolling Stones en Willie Nelson.
Alle stijlen heeft deze grootmeester achter de knoppen wel gedaan! Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. In 1992 maakten ze tot op heden laatste album "Hello, dad .. I’m in jail’ , niet hun beste werkstuk, want dat hadden ze afgeleverd volgens de critici met het uit 1998 stammende ‘What up dog’.
Nu met ‘Boo!’ steken ze zondermeer hun hoogtepunt naar de kroon. De komende tijd zal leren of het album echt het beste werkstuk is. Je moet zo’n album eerst de tijd geven. Maar na diverse rondjes in de cd-speler neemt de intensiteit van het werk alleen maar toe. Met hun karakteristieke mengeling van rock, pop, dance en vooral veel soul weten deze heren met hun scherpe observaties, humor en ook nog steeds onvolwassenheid enorm te boeien. Bijna alle songs op dit album zijn heerlijk te noemen maar hoogtepunten vind je vooral "It’s a miracle" wat zo door Al Green gezongen zou kunnen zijn. Maar ook de groovy opener "Semi-interesting week" mag er zonder meer zijn. "Forget everyting" en "Crazy Water" kun bij wijze van spreken morgen in je discotheek horen als ze overschakelen op lekkere soul. De album sluiter "Green pills in the dresser" host Kris Kristofferson als gast ‘vocalist’ die met zijn (inmiddels) diep donkere, door de tand des tijds getekende, stem. Het is niet het meest in het oog springende liedje van het album, maar het tekend wel de gekte die Was (Not Was) in zich heeft.
Voor iedereen die het horen wil is Was (Not Was) nog even lekker als zestien jaar geleden! Lekkerder eigenlijk. De muziek klinkt rijp en volwassen maar niet doordacht of doodgeproduceerd. Het plezier druipt er vanaf!
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.