(prachtige droefheid) Micah P Hinson and the Red Empire Orchestra


Als je houdt van een droef liedje dan ben je bij Micah P Hinson aan het juiste adres! Deze Texaan die zowel dakloze als junk is geweest is gezegend met een doorleefde stem die volledig ten dienste staat van zijn over het algemeen droevige liedjes. Een singer-songwriter om in je armen te sluiten om te troosten.
Wat te denken van liedjes met titels als "Dyin’alone", "The fire came up to my knees" en "We won’t have to be lonesome"? Nee, dit derde album van Micah P Hinson is wederom geen vrolijke kost. Maar dat deert niet. De mooiste liedjes ontstaan nu eenmaal niet als iemand op de toppen van zijn geluk verkeerd maar juist als er wat minder prettige omstandigheden zich voordoen. Zo ook bij de muziek van deze Texaan.
De zang van Micah is heel direct. De begeleiding, soms met een strijkerscombo, staat vaak op de achtergrond bij de voortreffelijke zang. Dit geeft een apart effect wat de kracht van de songs groter maakt. Dit talent zingt niet alleen maar speelt ook een veelheid aan instrumenten: gitaar, bas, orgel, melodica, keyboard, percussie, vibrafoon en melotron. En al die instrumenten in allerlei varianten!
Dan nog even iets over de verpakking van dit kleinood. Werkelijk prachtig in een hardcover boekje gestoken met sfeervolle foto’s wordt deze CD geleverd om te koesteren. Hulde!
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s