(Zwitserse topper!) Sophie Hunger “Monday’s ghost”


Sophie Hunger’s tweede album "Monday’s ghost" is groot nieuws in Zwitserland…  …  …
Daarbuiten is deze singer-songwriter nog helemaal niet bekend! Als het aan mij ligt gaat daar verandering in komen. Deze dame heeft zoveel talent in huis dat je bijna niet om haar heen kan.
Ze zingt voornamelijk in het Engels maar hier en daar sluipt er wat Duitstaligheid en dialect uit Zwitserland tussendoor. Maar dat zou haar doorbraak eigenlijk niet in de weg mogen staan.
Sophie Hunger typeren is lastig: ze klinkt als een heerlijke singer-songwriter met zoetgevooisde liedjes op het ene moment, terwijl ze in een ander liedje het venijn van Wende en de gekte van Bjork pakt, maar soms klinkt ze zelfs als onze eigen Nynke Laverman als ze in "Spiegelbild" een soort dialet Duits gebruikt om de tekst ten gehore te brengen.
De vergelijking met Wende, onze mooiste Chanson vertolkster van Nederland, is natuurlijk gewaagd maar is welke terrecht in de manier van spreek-zang-stijl die Sophie Hunger toepast. Het hoeft dan nog niet eens in het Duits te gaan. Luister als voorbeeld naar "Sophie Hunger blues".
Deze charmant ogende, uitdagende getalenteerde dame opereert vanuit Lousanne, Zwitserland. Een land met twee talen (Frans en Duits). Gelukkig heeft ze gekozen om Duits met voornamelijk Engels te vermengen. Dat klinkt bijtender dan Frans, of ligt dat aan mij? Scherp is ze in ieder geval wel in haar uithalen.
Maar gevoelig kan ze ook klinken. Luister naar "A protest song" en je smelt bijna weg als Zwitserse chocolade op je tong. Daarna krijgen we in het Duits gezongen walsje "Walzer für niemand", waarna ze lekker doorpakt naar "Birth-day" dat ook zo gezongen zou kunnen worden Ilse Delange.
Een single kiezen van een zo’n afwisselend album zal nog een hele klus worden. Maar met de komende decembermaand voor de deur zou een ballad wel aardig kunnen zijn.
Het is in ieder geval een plaatje dat je lekker veel kaar achter elkaar zou kunnen draaien zonder dat het gaan vervelen! En dát kunnen maar weinigen zeggen.
Luister wat tracks van haar op www.sophiehunger.com . De CD is te koop op www.gentlemen.ch en verder nog maar op heel weinig plaatsen! Wie gaat er in Nederland mee aan de gang als platenbaas?
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s