(Legendarisch) Chip Taylor & Kendel Carson ‘live’ in de Groene Engel Oss “Songs from a Dutch Tour”


Op 17 december j.l. speelden legende Chip Taylor en zijn nieuwe muzikale vlam, Kendel Carson, een memorabel concert in de Groene Engel (het nieuwe onderkomen van Musicclub Oss) in Oss (Noord Brabant). Chip Taylor doet niet iedereen meteen een belletje rinkelen, maar als je de songs "Wild Thing" (The Troggs in 1966) en "Angel of the Morning" (Shaggy) kent dan kan ik maar een ding zeggen: ze zijn geschreven door deze legende!
Eigenlijk zou John Platania hun vergezellen maar die was op toernee gevraagd met Van Morrison. Gezien het feit dat dat hem waarschijnlijk meer gage opleverde moeten wij het zonder hem stellen. Wel wordt er een liedje aan het opgedragen in de show gericht op het niet meekomen op deze tour maar gehoor te geven aan de oproep van "Van the Man".
Het nieuwe onderkomen van Musicclub Oss is mooi, gezellig en klein. Het geluid is uitstekend en dus veel beter dan het oude theater. Het theatercafé is gezellig en gelukkig is er in de zaal ook een bar. Het naastgelegen restaurant zullen we volgende keer eens testen!
Chip Taylor is in Nederland een graag en veel geziene gast. Er is een speciale band met Nederland. Vandaar ook zijn nieuwste album met boek over de tournee door Nederland waarbij hij in veel steden een liedje schreef. Een toernee die hij samen maakte met zijn vorige muzikale vlam Carrie Rodriguez. Deze avond en deze tour maar hij samen met Kendel Carson die zijn nieuwe protege is. Kendel Carson had vorig jaar haar eerste, samen met Chip Taylor gemaakte, solo CD uit.
De setting is eenvoudig en doeltreffend: Chip Taylor met gitaar, Kenel Carson met viool en beiden met geweldige stem en veel talent. De eerste set wordt gekenmerkt door veel verhalen die Chip verteld. Verhalen uit zijn leven, over zijn boek en over de songs die hij brengt. Mooie verhalen dat wel, maar we komen eigenlijk voor de liedjes en die live-horen. De set kent veel liedjes van het nieuwe album maar ook songs uit het verleden als het overbekende "Angel of the morning" waarmee ze de eerste set zeer gedreven afsluiten. Het verhaal wat hij erbij verteld is van de avond dat hij Shaggy thuis opzoekt om hem als dank voor het opnemen een paar dozen Champagne brengt en Shaggy hem met openarme ontvangt om hem aan zijn vrienden voor te stellen.
In de pauze hoor iedereen klagen over de lange verhalen. Waarschijnlijk zijn die klachten ook bij Chip doorgedrongen want de tweede set wordt gekenmerkt door veel korte verhalen en dus meer liedjes. In totaal maken ze toch zo’n anderhalf uur muziek met elkaar. Zowel in de eerste set als in de tweede set krijgt Kendel Carson ook een tweetal nummers de tijd om te schitteren en van haar eerste en tweede (op komst) cd wat ten gehore te brengen. Wat heeft die meid een mooie stem en wat kan die een viool laten klinken! Top gewoon.
Het mooiste nummer van de avond is een weergaloze uitvoering van het aloude "Wild Thing" waarbij niet alleen Chip en Kendel helemaal opgaan in het spel en Kendel bijna haar viool aan flarden lijkt te zagen. Ook het publiek moet bij wijze van medicijn meezingen. Het is hartverwarmend en mooier dan The Troggs het ooit op de plaat hebben gezet.
Toegiften krijgen we niet. Wel een signeer sessie waarbij ze beiden de tijd nemen om met het publiek te praten. Het was in ieder geval een avond om in geheugen gegrift te hebben. De honderd gasten hebben zich, denk ik, prima vermaakt, wij in ieder geval wel!
 
 
 
Foto’s van www.prickenpics.de 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.