(De beste wensen voor 2009!) Sabrina Starke “Yellow Brick Road”


Sabrina Starke is geboren in Rotterdam, maar levert een album af met internationale alure.  Dit debuut album mocht ze opnemen door het beroemde Blue Note label, voorwaar een eer. Een eer die ze overhield aan een één minuut durende optreden in "De wereld draait door". Maar als je luisterd naar dit album weet je direct waarom dit talent dit voorrecht mocht genieten. Wat een sterk album, geworteld in de jazz met een vleugje folk en nu-soul.
Natuurlijk vroeg ik me bij het horen van dit album direct af waar ik Sabrina Starke van zou moeten kennen? Of komt ze zo uit het niets vallen? Het laatste lijkt het geval te zijn voor het wat bredere publiek. In heel kleine kring was al wat breder bekend. Ze won in 2006 de tweede prijs in de categorie singer-songwriter bij de Grote Prijs van Nederland. Voor velen is ze meteen een van de hidden-gems van 2008!?
Sabrina Starke is gezegend met een stem die gekenmerkt wordt door een laidback stijl (die ze schijnt ontwikkeld te hebben door het zingen van reggae) en zacht en fluwelig klinkt zonder te zoet te zijn. De songs op dit debuut zijn vaak van haar eigen hand (teksten) en in combinatie met anderen geschreven. Als je haar muziek moet vergelijken, en dat willen we toch altijd, dan kun je haar het beste richting Eryka Badu denken. Maar soms is ze veel zachter dan Eryka, de diepgang van haar stem is even groot.
De echte hit zal zonder twijfel het lekker in het gehoorliggende "Do for love" zijn. In augustus kwam het nummer al binnen in de hitlijsten. Maar de grote hoogte die je het zou toeschrijven heeft het (nog) niet bereikt. De ze dame dient toch echt gehoord te worden!
Het album kan soms heerlijk jazzy klinken zoals in het titelnummel "Yellow Brick Road" maar soms ook heel dicht richting de nu-soul zoals in de album opener "Romeo & Julliet". Voor de echte jazz-liefhebber dus niet genoeg jazz, en voor de echte nu-soul liefhebber soms te veel jazz. Voor de muziekliefhebber heeft deze dame echt van alles in huis waar je alleen maar heel veel van kunt genieten!
Kijk en luister op www.sabrinastarke.net en sabrinastarke.com (dat direct naar haar myspace gaat)
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s