Ceamar verwarmd Roepaen op zijn Braziliaans 15 febr. 2009


De Braziliaanse Ceumar, wonende in Sao Paulo, is voor een paar concerten over in Nederland. Voor derde maal trad ze op in de Roepaen in Ottersum. Haar begeleiding bestond uit akoestische basist Frans van der Hoeven en drummer Olaf Keus. Ook zij begeleiden Ceamar al meerdere jaren, niet alleen tijdens haar Nederlandse toernees.
De "Nachtclub" van de Roepaen zijn zo’n vijftig liefhebbers bij elkaar om te luisteren naar de zoetgevoeisde dame met akoestische gitaar. Op blote voeten, gehuld in een dun zijde jurkje, staand op een rode-stip-vloerbedekking is ze bijzondere verschijning. Haar spelplezier leidt er geen moment onder dat het zaalje maar karig bezet. (een schril contrast met de overweldigende belangstelling voor Room Eleven eerder die dag!). De warmte die van haar spel en uit haar muziek klinkt is voelbaar en straalt duidelijk van het podium.
Voor basist en drummer is natuurlijk de bezetting een uitdaging. Dat is duidelijk voelbaar in het geïnspireerde spel van deze ritme-tandem. De vonken vliegen als het ware van het podium en voeren het publiek mee op de ritmische koers. Bovenop deze warme ritmes blijft Ceumar feiloos overeind en laat zich niet ondersneeuwen. Alles staat wat dat betreft tijdig in het teken van de centrale artiest en in dienst van haar composities.
In een show van zo’n vijfenzeventig minuten laat ze ons alle facetten van haar drie albums tellende oevre horen. Voor de liefhebbers van wereldmuziek viel er genoeg te beleven!
Na afloop van het werd er nog geruime tijd na-gekletst door een behoorlijk deel van het publiek en verkocht en signeerde Ceumar haar cd’tjes.
 
 
 
(Foto’s Wima Festen)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.