Room Eleven verrast Roepaen publiek! 15 febr. 2009


Room Eleven bracht vorig jaar hun tweede studio CD uit onder de titel "Mmm..Gumbo?". Nu prijkt de hoes van dit album in vele steden en dorpen om het publiek naar het theater te trekken in de buurt, want Room Eleven doet en theater toer. Op 15 februari j.l. deden ze de Roepaen in Ottersum aan.
Met twee albums die lekker in het gehoor liggen maar niet opvallen omdat de performance naar de voorgrond treed ging ik met een neutraal gevoel naar het optreden van dit smakelijke Nederlands bandje.
Vooral verrast door de manier waarop ze zich presenteren aan het publiek, het publiek van het eerste moment betrekken en bespelen, gekoppeld aan het geweldige vakmanschap wat dit combo voor ons neerzet spelen ze afgeladen kapel van de Roepaen volledig plat. De ruim 300 bezoekers (uitverkocht!) krijgen in twee delen een uitstekende show en lekker stuk muziek te verteren.
Natuurlijk is een podium gebouwd op de plek waar voorheen een klein altaar heeft gestaan een heel stuk kleiner dan menig podium in een theater. Toch weten de leden van Room Eleven met de beperkte ruimte voldoende leven en dynamiek te brengen in hun show.
Bij het terugkomen in de zaal na de pauze komen ze al spelend als een straatorkest vanachter uit de zaal door het publiek naar het podium. Terug op het podium blijkt de microfoon van zangeres Janne Schra het niet te doen. Dus zingt ze een tijdje door de megafoon waar ze door de zaal lopend ook gezongen heeft. Het geeft het liedje een jaren 40-stijltje en getuigd van professianaliteit van deze band.
Meest opvallende liedje van de middag (concert begon om vier uur) is het liedje "Seeds" waarbij ze met diversen klein percussie instrumenten vooraan op het podium in de weer zijn en het publiek bij de performance betrekken. Alleen de ‘clou’ ontgaat het publiek..: wat rijmt er op  Seeds en groeit uit een zaadje: Trees, natuurlijk 😉
Aan het slot van het optreden gaat het hele gezelschap op de rand van het podium zitten en zingt zo zijn laatst lied. De zaal in beroering achter latend en met een prachtige herinnering aan uitstekend optreden. En zoals Sanne in het begin zei "Wie had ooit gedacht dat Room Eleven ooit in een kerk zou spelen?".

(foto’s Wilma Festen) 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.