(Ze verdient de aandacht!) Ana Egge “Road to my love”


Ana Egge konden we horen op albums van Ron Sexsmith en het laatste album van Nels Andrews dat vorig jaar hoge ogen gooide. Maar dat waren zeker niet haar eerste schreden op het artiesten vlak! Sinds 1997 is dit haar zesde album inmiddels. Met haar debuut album "River under the road" verwierf ze bij fijnproevers al roem.
Met "Road to my love" en de voornoemde kersverse contributies aan albums van bekende artiesten hoopt ze zelf ook wat meer in de schijnwerpers te komen. Gezegend met een stem met zacht tembre dat redelijk dicht tegen dat van Lucinda Williams aan zit en een goed ontwikkeld talent voor het schrijven van mooie liedjes is deze vanuit Austin Texas opererende muzikante een aanwinst. Om haar in het hoekje Americana te schuiven doet haar geen recht. Haar songs hebben invloeden van folk, soul, blues, rock, pop en de nodige dosis jazz. Dus in een hokje duwen van deze Ana Egge zal niet zo makkelijk gaan, maar dat is ook helemaal niet nodig. Toch?
Na de redelijk krachtige aftrap van "Storm Comin’" bied het ingetogen "Morning" de rust waarmee je elke ochtend wel gewekt zou willen worden. (een beschuitje met deze boerendochter!). Dat ze haar afkomst en thuis niet verlochend horen we op "Farmer’s Daughter". Ook op de binnenzijde van de digipack van de cd-uitgave zien we haar op de tractor. Het staat allemaal in het teken van prachtige muziek.
Net als op eerdere albums krijgt ze hulp van bekende collega’s zoals de dames van The Be Good Tanyas: Frazey Ford en Trish Klein. (wanneer komen die weer met wat nieuws trouwens?). Maar ook ‘beroemde’ sessiemuzikanten die eerder meespeelden op albums van Norah Jones, Feist, Richard Thompson en John Cale sieren het credits lijstje.
Voor iedereen die nog niet overtuigd is moet maar eens luisteren naar het voornoemde "Morning", "Quitting Early" en dan "Carey’s Waltz". Als je dan nog niet overtuigd bent van haar kwaliteit kun door skippen naar "Farmer’s Daughter". Al kippenvel? Nee, dan wordt het niets meer. Maar iedereen met de gevoelige luistersnaren voor dit soort dames is al gesmolten!
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.