(Limburgs talent) Sue van Rens “Closure”


Als je Sue van Rens het openingsnummer van haar debuut EP hoort inzetten "As if he’s got something to say" dan gaan je eerste gedachten richting Eva Cassidy. Haar stem met heel licht vibrato en ook het liedje doen heel even denken aan de deze veel te vroeg gestorven ster.
Wat verder luisterend kan ik associaties met Lucinda Williams en Bonnie Raitt niet onderdrukken. Sue van Rens weet met haar liedjes niet de minste onder haar voorbeelden op te roepen zonder dat ze zich schuldig maakt aan enig kopieer werk. We hebben hier te maken met een (nieuw) talent uit het Limburgse Baarlo.
De stijl waar Sue van Rens zich op dit debuut mee bedient is country met een vleugje blues en een scheut folk. Ze wordt bijgestaan de locale grootheden uit het clubcircuit BJ Baartmans, Bart Oostindie en ook JW Roy horen we voorbij komen op dit zesnummers tellende mini album. Vijf van de zes songs zijn van haar hand. De cover "Broken things" is van Julie Miller.
Met name BJ Baartmans en de rijzende ster Bart Oostindie nemen de begeleiding van Sue voor hun rekening. Bart Oostindie leent ook zijn stem aan wat achtergrond/harmonie vocalen. Instrumentaal is dit debuut dan ook prima in orde. Het kleurt allemaal heel lekker bij elkaar. Als je de mandoline van BJ Baartmans in "New Orleans" hoort dan zie je als het ware het water door de straten van de stad stromen, het gaat natuurlijk over de storm Katrina die de stad enorm verwoeste.
Het album(pje) wordt bij iedere draaibeurt beter en doet me wel heel erg verlangen naar een volwaardig album. Ik verwacht veel van deze Limburgse dame met heerlijke stem en goed talent voor liedjes schrijven. Het is als het vooraf van een goed diner: de spanning is opgebouwd naar de hoofdschotel.
 
 
Voor meer informatie: www.myspace.com/suevanrens
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.