(FOLK met hoofdletters) Alela Diane “To Be Still”


Alela Diane verraste ons in 2007 met het prachtige ‘The Pirate’s Gospel’. Een album dat op de dag van vandaag gezien wordt als een van de grotere in de moderne folk. De opmars van dat album kwam echter pas laat op gang. Redelijk ongemerkt maar direct geliefd in kleine kring wist Alela Diane haar terrein stukje bij beetje te veroveren. Het album is in de loop van twee jaar dan ook in drie versies uitgebracht of her-uitgebracht.
De liefhebbers van deze folk muziek keken dan ook rijkhalzend uit naar de opvolger. Met ‘To Be Still’ maakt Alela Diane de hooggespannen verwachtigen meer dan waar. De composities en uitvoering zijn van een bijzondere schoonheid. Deze jonge dame lijkt zo weggelopen uit de hippie tijd. Maar niets is minder waar. Alela is echt van deze tijd!
Met een begeleiding van banjo, bas, percussie, viool, cello, Wurlitzer elektrische piano, pedal steel gitaar, mandoline en xylofoon kun je je wel voorstellen dat we getracteerd worden op wonderschone klanken. Alela Diane weet een sfeer te scheppen van jaren her. Een rust punt in de huidige tijd met uitzicht op de lente.
In haar kanten jurkje in de naderende lente wind, verwend ze onze oren met haar zachte stem met karakteristieke bijna autentieke klank. Een vergelijking met Vashti Bunyan die een paar jaar geleden na zo’n dertig jaar weer eens uit het niets opdook doemt zich op. Gelukkig hebben geen dertig jaar hoeven wachten op haar tweede plaat zoals we dat wel bij Vashti moesten.
Ben heel benieuwd om deze dame eens live aan het werk te zien en horen. Roepaen, mooie act om te contrateren voor een optreden in het Paradiso van het Oosten? Wij zijn er nu in ieder geval even stil van, zoals de album titel ons opdraagt.
 
 
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.