(speciale plaat voor speciale dag) Colin Blunstone “The Ghost of You and Me”


Colin Blunstone heeft een stem uit duizenden. In de jaren zestig zong hij in de The Zombies. Een groep die trouwens nog steeds in revival toernees, met Colin Blunstone, rond de wereld trekt. Met dit "The Ghost of You and Me" heeft Colin Blunstone ons verrast met een solo album van formaat! (de rest van de recensie volgt later…maar ik wilde de aanvang niemand onthouden vandaag!)
Het is het eerste solo album van Colin Blunstone sinds zijn "The light inside" uit 1998. In de tussentijd heeft hij met oude maat Rod Argent natuurlijk The Zombies weer nieuw leven ingeblazen en een paar albums gemaakt met deze oud gediende. Het door de successen van The Zombies in de revival toernees des te opmerkelijk dat Colin nu met een nieuw solo album komt.
Het album is sterk en valt op doordat het niet te veel leunt op re-makes van oude nummers. Dat is in het verleden wel anders geweest op de solo albums van Colin Blunstone. Ook nu vinden we een re-make van een oude klassieker van zijn solocarriere: "Beginning/Keep the curtains closed today" die wel past op album, maar zeker niet nodig was. Het album ademt de sfeer uit van de verwerking van verwerking van een afscheid, verwerking van iemand in zijn omgeving die hij heeft verloren. Of zou hij zelf iets onder de leden hebben, of is hij zich bewust geworden van zijn eigen serfelijkheid nu hij de pensioen gerechtigde leeftijd nadert? Past helemaal in mijn gevoel van dit moment.
Luister naar "Dance with life" waarin hij zingt over het advies om van elke seconde wat moois te maken in je leven en het afsluitende, door hemzelf geschreven, "The sun will rise again" en je weet wat ik bedoel. Maar natuurlijk ook het openings en titelnummer van dit album "The ghost of you and me" ademt al direct de sfeer uit die je van deze melancholieke zanger kan verwachten.
Voor sommige luisteraars zal de begeleiding die grotendeels uit strijkers en orkest bestaat misschien een beetje te veel van het goede zijn. Maar ik kan je geruststellen: het is prachtig en helemaal niet te zoet!
De stem van Colin Blunstone heeft in al die jaren niets aan zeggingskracht ingeboet. Je hoort de jaren van deze man er echt niet aan af, al zal hij die jaar alweer vier en zestig jaar worden. Wat een stem!
We kennen hem toch nog wel van hits als "Wonderful", "I don’t believe in miracles" en natuurlijk "Time of a season" en "She’s not there", dat later gecovered is door Santana en in de remake weer een enorme hit werd.
Hopelijk hoeven we niet weer elf jaar te wachten tot deze man weer met een solo album komt van formaat. Want dan is hij alweer vijf en zeventig.

Voor deze speciale dag een speciale tip! Ter nagedachtenis aan een van mijn beste vrienden…….. je zou er van genoten hebben.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.