(grote mannen huilplaat) Matt Bauer “The Island Moved in the Storm”


Sommige platen komen als geroepen…..zo ook deze van Matt Bauer. Met "The island moved in the storm" brengt Matt Bauer een album vol liedjes over een meisje dat in 1968 dood werd gevonden langs een verlaten zandpad, maar ook over depressies en mislukte relaties.
De liedjes ademen allemaal een ingehouden droefheid uit die niet bepaald doen lachen. Toch is de droefheid mooi! De manier waarop Matt met het onderwerp omgaat in de sfeertekeningen binnen het murderballad/folk genre is smaakvol. Bijgestaan door o.a. Alela Diane (zie een eerdere tip van de week voor haar prachtplaat van dit jaar) en instrumentaties zoals pedal steal, piano, staande bas, trompet en viool als gastrollen bovenop de standaard ingredienten van Matt Bauer zelf: banjo, gitaar, piano, bellen, percussie en Wurlitzer. Ondanks de onderwerpen zijn de liedjes warm en hartverwarmend. Soms kun je zo’n steun hebben aan gedeeld verdriet.
Matt Bauer ondersteund je in prachtige triestheid. Laat je niet bevangen door zijn stemming maar laat je wel meevoeren en omarmen door zijn gemoedstoestand. Laat Matt Bauer de schouder zijn waarop je kan steunen in je eigen verdriet. Verdriet met een schoonheid die je maar zelden zal tegenkomen.
Matt Bauer "pakt" je vanaf het eerste nummer ‘Sheltering Dark’ stevig bij je strot. Als je dan gevangen bent dan laat het album je niet meer los. In het mooie ‘Old Clothes’ heeft hij de hulp van Alela Diane als vrouwelijke oponent. Het geeft het album een extra dimensie, die vrouwe zang. Het is niet het enige nummer waar je een dame hoort meezingen. Wel het enige liedje waar deze bekende collega Matt versterkt.
Matt Bauer heeft een beetje fluisterende manier van zingen. Als je dat niet gaat irriteren dan zal dit album op moeilijke momenten je een steun in de rug of onder de schouder zijn. Een zeldzaam mooi plaatje dat je nieuwsgierig maakt naar de eerdere verschenen twee albums. Mij in ieder geval wel!
 
 
De quote "grote mannen huilplaat" is van Maarten van Sounds in Tilburg die me deze plaat adviseerde.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.