((-h-)erkenning?) Sophia “There Are No Goodbyes”


Sophia is eigenlijk het alterego van Robin Proper-Sheppard, maar wordt momenteel gevormd samen met drummer Jeff Townsin. Dit vijfde studio album is wederom een stukje kwaliteitswerk zoals de liefhebber inmiddels gewend is.
Voor wie Sophia nog niet kent: Robin Proper-Sheppard maakt muziek die in het midden ligt tussen Neil Young en Sparklehorse. Het stem gebruik komt overeen met Neil Young maar zijn stem is wel anders die van Neil.
Voor iemand die wil instappen in het oevre van Sophia is dit album, evenals alle albums, een goede start. Zeker bij de eerste editie van dit album is het aanbevelenswaardig in te stappen met dit album. Maar voorzichtig, het is verslavend en je zal de andere albums ook willen hebben. Bij de eerste editie zit er een bonus live-cd bij die absoluut de moeite waard is. Het is een actueel live-album, er worden ook stukken gespeeld van het nieuwe album. De opnames zijn akoestisch opgenomen met een strijkerskwartet uit Wenen op valentijnsdag 2009 (Top gewoon!).
Natuurlijk vinden we niet alleen op het live-album strijkers. Ook het hoofd album "There Are No Goodbyes" kent momenten met strijkers. Luister in deze bijvoorbeeld naar het afsluitende nummer ‘Portugal’, wat wonderschoon aan je voorbij trekt. Toch blijft liedjes noemen van dit album lastig. Een nummer als ‘Something’ lijkt op het eind meer op een liefdesliedje dan over de verschillen tussen twee mensen. Het wordt in ieder geval als een duet gezonden. Maar eigenlijk is ieder nummer van dit album een pareltje. Het tempo van de songs is laag en soms wordt het tempo nog verder verlaagd. Prachtige luistermuziek om heel vaak in de cd-speler te laten landen.
Voor de liefhebber indierock, alternatieve pop/rock voldoende te genieten om snel de dubbel editie van het album te bemachtigen. Wanneer volgt de erkenning voor dit bandje?
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s