(Grand Cru Americana) Eliza Gilkyson live in de Roepaen 29-5-2009


Aan het eind van het concertseizoen is het Eliza Gilkyson die, als grand old lady van de Americana, het podium van de Roepaen betreed en samen met haar vaste muzikale parnter Robert McEntee ruim negentig minuten het publiek in haar greep houdt.
Dat deze dame nog steeds meer dan relevant is de Americana scene bewees met haar laatste album "Beautiful World" en met dit optreden bewijst ze dat ze live nog steeds een prima performance kan neerzetten.
Aan het begin van de show speelt ze het gevoelige "Rose of Sharon" dat Joan Baez van haar coverde, als eerbetoon. De show wordt gekenmerkt door prachtige akoestische werk van Eliza Gilkyson zelf met als ondersteuning de elektrische gitaar van Robert McEntee. Soms weet McEntee gepast uit te halen op zij gitaar zonder Eliza van het podium te vegen (hoe kan het ook anders na al die jaren samen). Alleen bij een van de laatste songs van de hoofdset neemt Eliza plaats achter de piano en draait ze het publiek te de rug toe om "Beautiful World" ten gehore te brengen.
De sfeer in de Roepaen is die van het luisteren in grote bewondering. Soms zo stil en vol emotie dat vogelgeluiden door het openstaande raam in de achtergrond hoorbaar zijn. Het publiek geniet met volle teugen van wat er gebracht wordt maar er is zijn ook verzoekjes vanuit het publiek die Eliza mondjesmaat inlost. Niet alle gevraagde songs staan haar nog helemaal bij in haar geheugen, geeft ze toe.
De avond voelt als een waardige afsluiting van een mooi concertseizoen in de Roepaen.
 
 
 
(foto’s Wilma Festen)
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s