(Ierse violist/zanger & componist) Patrick Wolf “The Bachelor”


De Ier Patrick Wolf baart al sinds 2003 in een kleine kring van liefhebbers (steeds meer) opzien. Met zijn vierde album "The Bachelor" zou dat kringetje wel eens groter kunnen worden. Al weet je het nooit met dit soort goed bewaarde geheimen.
Voor iedereen die de groep nog kent: herinneringen aan My Life’s Story worden zeker opgeroepen. Zowel de rijk met strijkers ondersteunde composities als het stemgeluid van Patrick Wolf doen terugdenken aan deze groep.
Met het nummer ‘Damaris’ zou Patrick Wolf wel eens troef in handen kunnen hebben om een single-hit te scoren. Het nummer ligt lekker meeslepend in het gehoor en nesteld zich uiterst gemakkelijk tussen de oren. Ja, en dat zijn nu juist de beste ingredienten voor een single. Laten we hopen dat het nummer wordt opgepakt door radiomakers.
Compositorisch beschikt Patrick Wolf over het talent om lekker afwisselende liedjes te brengen. De bombast in de uitvoering van zijn songs is beperkt maar in voldoende mate aanwezig om de liefhebbers daarvan te bekoren. De liefhebbers van goede, onderhoudende popliedjes komen in ruime mate aan hun trekken. Hopelijk schrikt de aanvang van het album niet te veel af, waarbij we worden "begroet" met wat vreemde geluiden. Nieuwe luisteraars zouden daardoor nog wel eens kunnen schrikken. Of zouden die de single ‘Damaris’ als eerste horen?
De Ierse afkomst van Patrick Wolf is niet terug te vinden in traditionele Ierse invloeden. Maar dat vinden we toch ook niet in de muziek van U2? Een gemis is het allerminst.
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s