(zigeuner jazz) Ljiljana Buttler “Frozen Roses”


Ljiljana Buttler is voor liefhebbers van zigeunermuziek inmiddels meer dan een begrip. Al bij het uitkomen van haar debuutalbum in 2002 "The mother of Gypsy soul" wist ze zich te manifesteren als een begrip. Met zeer zware stem en verschijning bezit ze een uitstraling die, als je ervan houdt, zich in de geest nestelt en zich tot de verpersoonlijking van het begrip zigeunermuziek maakt.
Met dit derde album "Frozen Roses" stopt Ljiljana Buttler meer jazz in de coctail dan op de voorgaande albums. Of dat de beste keuze is zal de tijd moeten uitwijzen. Wat zeker is, is de zeggingskracht van deze muziek: die heeft er niet onder geleden.
Ljaljana Buttler komt uit het voormalig Joegoslavië maar haar muziek heeft in Nederland onderdak gevonden bij de kleine platenmaatschappij Snailrecords die haar albums op een prachtige wijze in informatief boekje op de markt brengt. Het maakt haar albums alleen wat lastiger verkrijgbaar. In het boekje een toelichting in drie talen (Engels, Duits en Frans). En een vertaling van de liedteksten naar het Engels. Informatief en fraai. Natuurlijk gelardeerd met wat mooie foto’s.
De liedjes die Ljiljana Buttler brengt zijn vooral traditionals, volksliedjes e.d. uit de zigeunermuziek, voor ons vaak onbekend maar die ze met haar diepe stem volledig naar zich toetrekt en overgiet met een zigeuner/jazz sausje. Aangrijpend, onderhoudend en fraai. Nergens gaat Ljiljana Buttler over rand naar de edel kitch, het blijft steeds smaakvol met eerbied voor de oorsprong van liedjes.
Wie haar live gezien heeft, vertelde vrienden, zal haar nooit meer vergeten en voor altijd in het hart hebben gesloten.
 
Luister naar haar op MySpace: www.myspace.com/ljiljanabuttler
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.