(Nederblues) Oberg “Blues as Blues can Get”


Oberg draagt de naam van Nederblues legende Ted Oberg die zijn sporen verdiende bij Livin’ Blues. Sinds midden jaren zeventig heeft Ted Oberg muzikaal een teruggetrokken bestaan geleden. Na 33 jaar is hij terug met een band en met een blues-album dat staat als een huis.
Oberg heeft een frontvrouwe, Liane Hoogeveen, die gezegend is met een heerlijke rock-blues stem. De rest van de band bestaat ui Will Sophie (gitaar), Marco Ooninx (bas) en Paul Damen (drums). De tandem Ted Oberg en Will Sophie klinken prima op elkaar ingespeeld en laten regelmatig de gitaren duelleren.
Het album gaat van start met het titelnummer ‘Blues as Blues can Get’ en direct een van de prijsnummers van het album. Het bekende Free-nummer ‘Wishing Well’ krijgt een stevige opknapbeurt en is een prima cover op dit album.
In ‘Head up High’ laten Ted Oberg en Liane Hoogeveen horen dat ze samen een heerlijke bluesballad kunnen schrijven én uitvoeren natuurlijk. ‘Black Spider’ laat een stevig rockgeluid horen dat herinneringen oproept. De traditional ‘I want you’ is door Liane Hoogeveen voorzien van vocalen en door Will Sophie van nieuwe arrangementen voorzien. Het is meteen de vocale afsluiting van het album voordat de meerste zelf het album sluit.
Het instrumentale slotnummer ‘Last Station’ is een compositie van Ted Oberg. Laten we hopen dat dit album niet zijn laatste station is. Deze heerlijke bluesballad-instrumental is een vraag en honger naar meer van dit soort werk op een vervolg. Voor de nabije toekomst zullen we zoek gaan naar een plek waar deze groep live te horen en te zien zal zijn. Op de website staan wat aankondigingen voor de concerten in de komende maanden.
Gelukkig is Ted Oberg de blues nog niet verleerd!
 
 
Meer info op www.obergblues.nl
Met dank aan collega Theo Kroon, die de eer toekomt om mij te tippen voor dit geweldige album!
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s