(gewoon weer goed = toch geweldig?) John Vanderslice “Romanian Names”


John Vanderslice maakt al sinds 2000 albums met een zeer constante kwaliteit. Ik werd opmerkzaam gemaakt op zijn album "Emerald City" door mijn collega recensent Jan Lettinga. Inmiddels weet ik dat dat album geen op zichzelfstaand mooi werk is van John Vanderslice, maar dat zijn hele oevre de moeite meer dan waard is.
Het is dan ook hoog tijd dat de rest van de wereld kennis gaat maken met wat deze muzikant te bieden heeft. Ookal lees ik over dit nieuwste album "Romanian Names" gewoon een nieuwe Vanderslice is en niets meer dan dat. Maar daar is dus helemaal niets mis mee! Als iedere artiest albums zou maken van deze kwaliteit dan zou er geen slechte muziek meer zijn. Nee, er zijn niet veel artiesten die bij hun zevende album nog steeds dezelfde hoge kwaliteit weten vast te houden. Een kwaliteit die bol staat van verwachting naar ‘het meesterwerk’ dat hij zeker nog in zich heeft.
John Vanderslice komt uit de USA, Potomac in Maryland. Hij maakt een mengeling van muziek die een deel van zijn invloeden verraad. Zijn indierock, singer-songwriter, pop, underground en alternatieve rock muziek is doorspekt van stijlelementen uit dit hele genoemde spectrum. Dat maakt zijn muziek dan ook spannend. Ieder album van John Vanderslice kent verschillende momenten van rust en stevig rockend geluid. Soms zelf distortion gitaar.
Op ‘Romanian Names’ laat hij ons ondermaal genieten van zijn songschrijvers talent dat van het eerste nummer tot het laatste nummer je aan de boxen gekluisterd laat. Een paar mooie songs noemen doet anderen weer tekort. Het slotnummer ‘Hard Times’ doet je andermaal beseffen dat het album alweer voorbij is. Songs als ‘Too Much Time’ en ‘Sunken Union Boat’ moeten ons helpen dit album niet te vergeten. Voor de liefhebbers van John Vanderslice is er genoeg te genieten, hij is niet vernieuwend ten opzichte van zijn eerdere werk maar brengt ons andermaal een uitstekend album dat elementen van zijn eerdere werk samensmelt tot dit album.
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s