(Southern-ROCK) Drive-by Truckers – “Live from Austin TX”


Terwijl leden van deze groep komen en gaan zijn de albums die deze band maakt onder de naam Drive-by Truckers van een constant hoge kwaliteit. Dit ‘live’ album opgenomen in Texas in september 2008 geeft een uitstekend beeld van waar de band toe in staat is in beeld en geluid! De serie "Live from Austin TX" heeft ons de laatste jaren alleen maar doen genieten van uitstekend live werk, daar is dit album dan ook geen uitzondering op.
Het prachtige door Shonna Tucker gezongen ‘I’m Sorry Huston’ is een heerlijk rustpunt op deze rockplaat. Net als het, mede door ex-Drive-by Truckers lid Jason Isbell geschreven, ‘Space City’.
Als je even achteloos luistert zou je zweren dat je in ‘Zip City’ Mick Jagger hoort zingen en The Rolling Stones aan het werk hoort in een van hun betere albums. Geen verkeerde vergelijking mag ik wel zeggen.
Het van een lang intro voorzien met half gezongen, half gesproken tekst ’18 Wheels of Love’ verveelt geen moment. Het is net als ‘The Living Budda’ afkomstig van het vroeg werk van de groep. Zeg maar de tijd voor hun masterpiece ‘Southern Rock Opera’. Vanaf dat voornoemde album uit 2002 heeft de groep continue op dat hoge niveau albums afgeleverd.
Het lijkt een beetje de broedplaats geworden voor talent. Jason Isbell voorzag ons dit jaar al van een heerlijk solo/band allbum. Zijn ex-echtgenote Shonna Tucker verruilde de studio voor het echte bandleven en liet op de laatste studioplaat ‘Brighter than Creatiion’s Dark’ haar songschrijverstalent horen.
Deze afwisselende liveplaat van Drive-by Truckers is voor iedereen die deze groep nog niet kent een mooi moment om kennis te maken met wat deze groep te bieden heeft. Het palet is gevuld met alles wat deze band goed maakt.
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s