(vakantieliefde) Jon Allen “Dead man’s suit”


Hoe gaat dat als je op vakantie gaat. Je pakt je kleren in, wat boeken, paspoort enz. Dan nog snel wat muziek voor onderweg en op vakantie. Altijd lastig om bij dat laatste uit de grote verzameling een paar plaatjes te trekken waar je zo’n twee tot drie weken op en mee zou kunnen doorbrengen. Dus de beslissingen die je neemt zijn snel.
Heerlijk is het als blijkt dat je de goede keuzes hebt gemaakt en helemaal als blijkt dat er een plaatje bij zit dat bij iedere draaibeurt alleen maar groeit. Zo’n groeiplaatje is "Dead man’s suit" van Jon Allen. Geadviseerd door ‘collega op het werk’ Basyl de Groot. Al bij de eerste beluisteringen in juni van dit jaar vastgesteld dat het een mooi album is. Maar als je met een beperkte discografie op reis bent komt zo’n plaat vaker langs en man wat groeit dit album dan!
Jon Allen heeft met dit debuut album meer verdient dan hij de afgelopen maanden heeft gekregen. Het album is vanaf de eerste tot de laatste noot gewoonweg top! Mooie teksten als bij de single "In Your Light" waarbij hij op ongewone wijze zingt over het afwezig zijn van eenzaamheid door het hebben van een grote liefde.
Jon Allen’s stem zit een beetje tussen die van Rod Stewart en James Blunt in. Zijn teksten gaan dieper dan die van James Blunt. Daar waar James Blunt kon bogen op een grote aandacht en veel airplay dreigt Jon Allen snel weg geschoven te worden en de boot te missen. Hopelijk is het nog niet te laat om deze man van formaat aandacht te geven.
Zelfs de Heaven geeft aandacht aan deze plaat en dat moet de echte muziekliefhebbers toch wakker schudden. Luister naar ‘Dead man’s suit" en laat je niet afschrikken door de titel. Pak liedjes als "Happy Now" en beleef dat het dieper graaft en zich onder je huid gaat nestelen. En om met de woorden van Jon Allen zelf te spreken "Take Me To Heart" (alweer zo’n mooi liedje!).
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s