(hele jonge honden!) DeWolff “Strange Fruit And Undiscovered Plants”


Na zinderende kennismaking op het Roepaen festival nu op de plaat! In beide gevallen kan ik zeggen: wat een belevenis.
In januari van dit jaar zag hun eerste 12" met acht composities al het levenslicht, nu zijn ze er dan met een volwaardig album. En wat voor een?!
Deze drie jonge mannen uit Limburg weten met hun sterk in de jarenzestig wortelende psychedelische rock ondanks hun jeugde leeftijd heel volwassen te klinken. Lekker rauw, lekker tegendraads en lekker ouderwets maar helemaal van deze tijd. De broertjes Pablo (zang en gitaar) en Luka van de Poel (drums) weten met Robin Piso (orgel en zang) een lekkere sound neer te zetten die ze live energiek weten te versterken en met veel energie en overtuigingskracht vertolken. Deze drie hele jonge honden zullen het met de juiste aandacht heel ver kunnen schoppen vanuit het zuidelijke Limburg. Aan aandacht ontbreekt het ze tot op heden niet, nu de marketing er achteraan en wat airplay en ze zijn helemaal ontdekt door iedere muziekliefhebber.
Denk bij de productie aan de vroege Black Keys albums en The White Stipes. Denk voor de muziek aan de jonge The Rolling Stones / The Who en mix dat met de vroege psychedelische tijd van Pink Floyd, doe daar een fixe doses energie bij en je hebt in de oren wat nu DeWolff is!
Met composities die varieren in speelduur van net onder de twee minuten tot net boven de tien minuten hebben ook nog eens te maken met een behoorlijk gevarieerd pakket aan composities.
Met een loeiende sirene gaat het album van start met ‘Mountain’, zo de heren zijn binnen zullen we maar zeggen.
Zelfs met hun ruim tien minuten durende ‘Silver Lovemachine’ vervelen ze geen seconde, terwijl de afsluiter ‘Leather God’ ,net onder de twee minuten, ook weet te overtuigen. Wat een talent hebben deze jonge mannen in de aderen.
Een van de mooiste rustpunten van het album is ‘Birth of The Ninth Sun’ waarin we te maken krijgen met een heuse psychedelische ballad met her en der een kleine uitspatting. Maar de algehele sfeer van het nummer is dat van kippenvel van net boven in de nek tot aan je stuitje!
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.