(wie support wie?) Danny Michel Romi Mayes @ De Groene Engel 27-11-2009


Romi Mayes heeft tijdens haar vorige tour met de Weber Brothers een naam opgebouwd. Ze stond met die begeleidingsband op Blue Highways 2009 wat veel toehoorders van toen nu naar de verschillende kleine zalen zal trekken.
Deze keer is ze solo op tournee, samen met collega Danny Michel die in Canada een behoorlijk grotere bekendheid geniet dan Romi Mayes. In Canada zou het dan ook duidelijk zijn, daar zou Romi Mayes in het voorprogramma staan van Danny Michel. Vandaag en de rest van de tour door Nederland is het andersom en begeleid Danny Michel tijdens het optreden van Romi Mayes.
Danny Michel trapt de show af met een kort optreden waarin hij zichzelf begeleid op gitaar en ons een rondleiding geeft door zijn liedjes met soms grappige teksten. Zijn gitaarspel is geïnspireerd en vindrijk ondersteund met een sample apparaat. Hij laat zich direct horen als een zeer geroutineerde performer, een zeer prettig kennismaking met deze Canadees. Dit met ‘I Love You For Miles’ zeer gevoelig zijn set afsluit en ons genietend achterlaat.
 
Romi Mayes neemt het podium nadat we genoten hebben van een korte pauze. Romi oogste op de verschillende Americana-sites en blogs bescheiden aandacht voor haar dit jaar verschenen album "Achin In Yer Bones". Een album geproduceerd door Gurf Morlix, die ook haar eerste album deed en vooral bekendheid verwierf door zijn werk met Lucinda Williams.
Het zijn vooral de liedjes die zich zullen moeten bewijzen in deze schaarse begeleiding. De stem van Romi Mayes is sterk en doet ook een beetje denken aan die van Lucinda. Jammer dat Romi tussen de composities te veel verhalen verteld die heel vaak gaan over kroegen, drinken en roken. Daar gaat dan ook de song ‘Smoke More Tha I Drink’ over. Gelukkig zijn de composities sterk genoeg en is het genieten geblazen als je Romi en Danny samen aan het werk hoort en ziet. Liedjes die er echt uitspringen zijn ‘Achin In Yer Bones’ dat werkelijk schitterend wordt neergezet aan het begin van de set. Ergens midden in de set komt het titelnummer van haar vorige album ‘Sweet Somthin’ Steady’ als een van haar sterke liedjes naar voren. Een ander hoogtepunt is de toegift ´Hard Road´ dat ook haar jongst verschenen album afsluit.
Na nog een drankje sluiten ook wij een zeer gezellige avond met vrienden af en keren met weer een mooie herinnering huiswaarts. Wat zou ons volgende concert zijn?
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s