(Unplugged & Hard-plugged) Beth Hart @ Chassé Breda 4-12-2009


Gezeten achter de piano opent Beth Hart met ‘Love is the hardest thing’ het akoestische (zo bleek later) deel van haar optreden in Chassé in Breda. Het is alweer twee jaar geleden dat ze nieuw album werk maakte in de vorm van "37 Days". Ze brengt in haar show dan ook alvast wat voorproefjes van de twee albums waaraan ze werkt. Zowel een rockalbum als een akoestisch album zullen op niet al te lange termijn het licht zien verteld Beth in haar show.
Ze wordt bijgestaan door een combo van gitaar, bas(gitaar) en drums terwijl ze zichzelf beurtelings begeleid op akoestische gitaar en piano. Soms wijd ze zich helemaal aan de zang.
In een setting met ouderwetse schermerlampen en schilderijen van bloemboeketten op het podium wordt een intieme sfeer neergezet die bij de eerste helft van het optreden lekker past. Als Beth en haar band lekker gaan rocken groeien ze als het ware uit dat intieme jasje.
Beth verwonderd zich over het feit dat het zo stil is in de zaal. Ze is blijkbaar niet gewend aan het optreden in theaters. Een handje vol fans verlaat het plushe om te dansen c.q. bewegen in het gangpaden langs de muren.
Na ruim een uur houden ze het voor gezien om het publiek voor een wat langere tijd in het ongewisse te laten of er nog een toegift zal komen. Maar als ze na flink aanhouden toch op het podium verschijnen worden we getracteerd op een flink aantal toegiften. Beth en band hebben er zichtbaar plezier in, want naar iedere toegift zie je tegen elkaar zeggen "nog eentje".
De serie toegiften wordt gestart met een weergaloze uitvoering van het door Robert Johnson geïnspireerde nummer ‘Crashing Down’. Subtiel en af en toe exploderend met geweldige mokerslagen op de drum en een uitzinnige Beth Hart. Daarna speelt de band met een aantal rocknummers en solo’s richting het einde van het optreden en laveren ze naar ‘Monckey On My Back’ dat vanuit de zaal werd aangevraagd.
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s