(zwaar teleurstellend!) Simple Minds @ 013 Tilburg 17-12-2009


Simple Minds speelt in een werkelijk bomvol en totaal uitverkocht 013. Ondanks de sneeuw en het slecht weer trotseerden velen de elementen. Naast de elementen is er de bijna gebruikelijke hoge toegansprijs van bijna 50 euro voor dit soort jaren tachtig acts.
De band Simple Minds heeft nog altijd een goede reputatie en hebben dit jaar  met "Graffitti Soul" een goed album afgeleverd in de jaren tachtig traditie geworteld maar in een modern jasje. Geen jaarlijstjesplaat maar een zeer genietbaar album. De kaarten lijken dus goed geschud voor een avondje terug naar de jeugd voor al die oudere jongeren. Want de gemiddelde leeftijd is midden tot eind veertig met een enkele uitschieter naar boven en naar beneden.
Op het podium staat een gedreven band die er zichtbaar zin in hebben. Helaas is dat in de zaal niet goed te horen. Startende op het balkon worden we als luisteraar geplaagd door het licht dat steeds recht in de ogen schijnt. Het geluid klinkt dof en de Jim Kerr is nauwelijks hoorbaar. Van de zang is de achtergrond zangeres nog het beste hoorbaar.
Dan maar naar beneden, achterin de zaal is het geluid een stukje beter maar niet top. Dan maar door zijingang naar binnen om wat voor het podium te komen. Dat lukt uiteindelijk, maar het geluid blijft ongelooflijk slecht. Nog nooit was het zo slecht in 013! Jim Kerr beweegt enthousiast over het podium en hoort zichzelf blijkbaar wel. Wij horen hem niet tot nauwelijks. Iedereen klaagt! Wat is de geluidstechnicus toch aan doen? Is hij bezig om mooie opnames te maken die we aan het eind van het optreden door NOG MEER te betalen kunnen kopen en laat hij het geluid in de zaal gewoon zitten?! De band is in topvorm zo te zien, jammer dat we het tijdens het live-optreden niet kunnen horen, want daar komen we toch voor. Gelukkig kennen we teksten en herkennen we alle grote hits van de band die langskomen in de ruim twee uur durende show. Want als het gaat om de lengte zouden we echt waar voor ons geld hebben. Maar zonder geluid en zeker zonder zang van Jim Kerr is het echt een zwaar teleurstellende avond!
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.