(Neerlandse oudste rockband) Golden Earring @ Chassé Breda 29-1-2010


Sommige bands wil je gewoon een gezien en gehoord hebben! Dat geldt zeker voor Neerlands oudste rockband uit Den Haag; Golden Earring. Barry Hay, George Kooijmans, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen behoren al velen jaren tot de rock grand cru van Nederland. En na een avondje in het theater kunnen we gerust stellen: de heren kunnen het nog steeds!
Natuurlijk horen we hits langskomen op dit semi-akoestische optreden als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’, ‘Sleepwalking’, ‘Long Blonde Animal’ en het ongelooflijke mooie ‘Just a Little bit of Peace in my Heart’. Maar ook minder bekende nummers als ‘Smoking Cigarettes’ passeren de revue. De set is met akoestische gitaren voor George Kooijmans en Barry Hay. Maar ook akoestische bas en basgitaren voor Rinus Gerritsen. Ondanks deze setting is het geluid hard in de zaal, net geen oordopjes nodig. Maar wel zuiver, zeker voor de pauze. Na de pauze spelen de heren het geluid een beetje dicht (door het enthausiasme?).
De onvaste stem van George Kooijmans blijft ontroeren en is een schril contrast met de harde maar trefzekere zang van Barry Hay. Minpuntjes zijn er zeker ook te noemen zoals het intro van ‘Radar Love’ dat net niet helemaal lekker uit de verf komt. Maar overwegend kunnen we stellen dat deze ruim twee uur durende show van de oude rockers uit Den Haag erg geslaagd genoemd mag worden. Ondanks het feit dat deze heren sommige nummers als zo’n veertig jaar met elkaar ten gehore brengen is er geen moment van afraffelen te bekennen. Zowel het drumwerk van Cesar Zuiderwijk als het geinspireerde gitaarwerk van George Kooijmans zijn meer dan de moeite waard. Beiden heren soleren dan ook zoals we dat mochten verwachten.
Een waardig optreden voor deze grand cru uit de lage landen!
 

 
Voor meer foto’s klik hier
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s