(zinderend) Po’Girl @ Meneer Frits Eindhoven 26-4-2010


Po’Girl gunt Nederland als eerste land de release van hun nieuwste album "Follow Your Bliss", zelfs in hun thuisland Canada is deze plaat nog niet uit! Deze eer gaat gepaard met een korte tournee langs sfeervolle zalen in ons kikkerlandje. De avond ervoor stonden ze nog in de Roepaen te Ottersum. Op 26 april j.l. was het café Meneer Frits in Eindhoven die deze bijzondere groep mocht verwelkomen.
Po’Girl is een band met enorm veel talenten. Alle bandleden spelen meer dan één instrument. Songsmeden kunnen ze als de beste. Al sinds 2004 kunnen we genieten van dit bandje. In totaal bestaan ze nu zo’n acht jaar en dat is zoals de dames aan het begin van het optreden opmerken: een hele tijd voor een band in de pop/rootsmuziek. Maar de vlam is nog lang niet gedoofd zullen we die avond meemaken. Ook het nieuwe album is vol vuur en vol met prachtige liedjes in een uitvoering waar de rootsliefhebber helemaal warm van zal lopen!
De kern van Po’Girl wordt gevormd door Allison Russell en Awna Teixeira. De stemmen van deze twee dames kleuren zo prachtig bij elkaar dat het als een weldaad voor de oren klinkt. De muziek die ze maken hangt tussen folk, blues, lichte rock en jazz in. Een mengeling die als een natuurlijke elixer in elkaar smelt in de composities van deze band.
Een van de opvallende instrumenten die de band gebruikt is de cutbucketbase gespeeld door Awna Teixeira die daarnaast ook basgitaar, accordeon en klokkenspel speelt. Allison Russell speelt banjo, gitaar, clarinet en klokkenspel. Gitaar en dobrobouwer Benny Sidelinger speelt natuurlijk op zijn zelfgebouwde instrumenten inclusief de banjo. Ook drummer Mikey August is van meer dan alleen het drumstel thuis, hij speelt ook keyboard.
We horen oud en veel nieuw materiaal van hun nieuwe (geweldige) album "Follow Your Bliss".
Als gast hebben ze JT van "JT and the Clouds" die als songschrijver o.a. liedjes schreef voor deze band maar ook voor de Be Good Tanyas. Zijn vocale bijdragen staan in een schril contrast met die van de dames. Zijn songschrijverstalent is echter wel duidelijk aanwezig.
Een prima show en een prima nieuw album dat een duidelijk aanrader is, ook voor wie ze nog niet kent.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s