(onvergetelijk!) The Triffids “Come Ride With Me..Wide Open Road (The Deluxe Edition)


The Triffids debuteerden in 1984 met een EP "Raining Pleasure" om later dat jaar geschiedenis te schrijven met "Treeless Pain". De groep uit Perth, Australië werd opgericht in 1980. Belangrijkste liedjesschrijver en zanger van de band David McComb ontviel ons in 1999. We moeten het als liefhebber van deze Australische folk doen met al het moois dat hij en zijn groep heeft achtergelaten. Gelukkig is er een mooi archief aan opnames (bijna zonder uitzondering van hoge kwaliteit) beschikbaar. Eén solo album op David McComb "Love of Will" na het uiteenvallen van The Triffids en een mooie back-catalogue van The Triffids.
In de afgelopen jaren heeft het label Domino alle albums van de groep in een geremasterde en uitgebriede versie opnieuw uitgebracht. De voorlopige kroon op het heruitgave werk wordt nu gevormd door een overzichts cd met een soort ‘best of’ van de band en een boxje met daarin 10cd’s waarvan de fans zullen watertanden! In een oplage van slechts 1000 exemplaren is het voor de echte fan dus hollen naar de winkel om dit kleinood te pakken te krijgen. De inhoud is zeer zeker de moeite waard. Naast het feit dat ‘the best of’ erin zit (altijd leuk om in de auto even te draaien) zijn er negen cd’s met bijzonder materiaal beschikbaar.
Het boxje bevat vroege opnames van The Triffids van de zogenaamde ‘cassette tapes’ maar ook de eerste singles en ep’s zijn verzameld. Drie concerten zijn beschikbaar opgenomen in 1984 en 1988. Ten slotte zijn er nog twee cd’s gevuld met demos, unreleased opnames, verspreide live opnames en wat ‘historische snippers’. Allemaal opgepoetst naar de hoogst mogelijke geluidsstandaard en gestoken in een schitterend boxje met informatief boekje.
Voor iedereen die The Triffids een warm hart toe draagt een niet te missen aanvulling op het reeds beschikbare materiaal! Voor iedereen die de groep nog niet kent: luister naar het verzamelalbum ‘Wide Open Road’, als dat bevalt luister dan naar het reguliere album ‘Born Sandy Devotional’ en beslis dan of je één van de duizend kopers zal zijn van dit boxje of dat je gaat voor de samenvatting. Voor iedere fan: gewoon verplichte kost om deze band nooit meer te vergeten!
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s