(bijtende soul!) Bettye LaVette “Interpretations: The Britisch Rock Songbook”


Interpretaties van Britse rock songs lijkt op het eerste gezich niet een recept dat aantrekelijk lijkt voor een origineel album. Hoe anders pakt het uit in handen van deze soul diva.
Bettye LaVette staat inmiddels zelf verbaast over de aandacht die ze de laatste jaren geniet. Ze is al actief sinds de jaren zeventig maar beleeft nu haar hoogtepunt. Gezegend met een stevige rock/soul stem die je onwillekeurig doet vergelijken met Tina Turner is miss LaVette uit een stevig soort bijtend soul hout gesneden. Een stem met een scherpe rand!
Betty LaVette neemt bekende en minder bekende rock klassiekers onder handen en maakt er zonder uitzondering een zinderende soul versie van. Zo wordt het Lennon/McCartney nummer ‘The Word’, niet het meest bekende liedje van deze twee, voorzien van een souljasje zodat je het niet meer herkent als een Beatles nummer. Het door velen gecoverde ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ krijgt dat LaVette een soulbenadering die het lied opnieuw leven inblaast.
Het Pink Floyd nummer ‘Wish You Were Here’ zal de liefhebbers van dit tijdloze nummer verbazen. Gestoken in een met strijkers omhulde soulmix moet je je best doen om Pink Floyd terug te horen. Voor iederen die de tekst goed kent is het natuurlijk heel herkenbaar.
Ook Jagger/Richards ontkomen niet aan een soulbenadering van een van hun songs. ‘Salt of the Earth’, wederom geen bekend nummer van een grote band, wordt door LaVette omgetoverd in een soulsong.
Wat te denken van een soul versie van het overbekende ‘Nights In White Satin’, The Moody Blues hebben er een bijna onuitwisbare opname van gemaakt. Je moet maar durven om daar een soulcover van te maken! Toch is het LaVette die dit kan. Ook het Elton John nummer ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’, dat jaren geleden met George Michael al een mooie bewerking kreeg, wordt hier door LaVette op een niet te versmaden wijze vertolkt.
Bettye LaVette laat horen dat ze nog steeds een van de beste levende soulzangeressen is die de muziekwereld rijk is. We hopen nog lang van haar te kunnen en mogen horen! Laten we hopen dat ze nog lang niet met pensioen gaat, al zal ze die leeftijd volgend jaar bereiken.
 
 
 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s